Tipy pro opravdu nadýchaný low-carb chleba
Zkuste oddělit bílky a žloutky, bílky našlehejte a do těsta přidejte hotový sníh.
Těsto opravdu dobře promíchejte, snažte se, aby se v něm tvořily vzduchové bubliny. Máte-li hnětač nebo dokonce domácí pekárnu, neváhejte je použít. Tajemství nadýchaného chleba s křupavou kůrkou spočítá právě v dobře zpracovaném těstě. Když se nemůžete spolehnout na kvasnice, snažte se odvést dobrou práci při přípravě těsta.
Jak uchovávat low-carb chléb
Hotový chléb vám ve spíži vydrží až čtyři dny, v lednici klidně i týden. Skladujte ho zabalený v papírové utěrce nebo ubrousku, nepoužívejte plastové sáčky, chleba by vám zgumovatěl. Nakrájený na jednotlivé krajíčky ho můžete i zamrazit. V takovém případě nejprve nechte zmrznout jednotlivé krajíčky rozložené na ploše a do vhodné nádoby či sáčku je vložte až zamražené, snáze pak vyndáte jednotlivé porce a krajíčky k sobě nepřimrznou. Zmražený chléb je následně nejlepší využít v toasteru.
Když chcete změnu
Experimentujte s nejrůznějšími semínky, do chleba se výborně hodí slunečnicová nebo dýňová a semínkový low-carb chléb si určitě zamilujete. Výborně ale chutná i s vlašskými ořechy. A pokud nemáte po ruce řecký jogurt, vyzkoušejte low-carb chleba z tvarohu.
Když spěcháte
Můžete si koupit hotovou směs na low-carb chléb. Ta je vhodná například i pro začátečníky, většinou do suché směsi přidáte jen vajíčka, vodu, případně jogurt – držte se údajů na etiketě.
Nízkosacharidová strava vůbec nemusí být nudná, chuťová nezajímavá a jednotvárná. Navíc, když se vám zasteskne pro nějaké klasické potravině, prakticky vždy najdete její low-carb variantu. Naše rada všem, kterým chybí pečivo zní:
upečte si třeba
skvělý low-carb chleba.