Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Citronovo-zázvorové crincles
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží. Vyzkoušeli jste však i jiné příchutě? Já jsem se pustila do experimentu, kdy jsem vyzkoušela kombinaci citrónu a zázvoru, jenž doma sklidila obrovský úspěch.
- Do jedné mísy si připravíme mouku, sůl, prášek do pečiva, zázvor a nastrouhanou citrónovou kůru. Vše společně smícháme.
- Ve druhé míse vyšleháme "povolené" máslo s cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne sametový krém.
- Do krému postupně zašleháme celá vejce a citrónovou šťávu.
- Na závěr do krémové hmoty zapracujeme i sypkou směs z mouky a ostatních ingrediencí.
- Vypracujeme těsto, které se bude vcelku lepit, avšak to je žádoucí.
- Těsto necháme odpočinout v lednici po dobu zhruba 1 hodiny.
- Z těsta tvoříme kuličky o velikosti, jenž nám vyhovuje. Tyto ihned obalíme v moučkovém cukru a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- Plný plech s neupečenými crincles vložíme do lednice , a to na 30 minut.
- Mezitím si dáme vyhřívat troubu na 180 °C. Následně v ní pečeme crincles, a sice zhruba 14 minut. Délka pečení závisí na velikosti crincles.
Extra tipy pro recept citronovo-zázvorové crincles:
Vanilkové, ananasové a další
Od nejmenších po největší
Milkshake k tomu
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…
Snídaně, na které si pochutná snad každý milovník…