Recept ze dne
Halibut grónský s bramborami ve slupce
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou z nejchutnějších mořských ryb. Má jemně aromatické maso, které se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin a tuku. Žije v severních částech Tichého a Atlantického oceánu.
- Filet bez kůže omyjeme a očistíme
- Na pánvi rozehřejeme malé množství másla a pár kapek olivového oleje
- Rybu jemně osolíme a slabě dochutíme drceným kmínem
- Krátce opékáme z obou stran cca 2 minuty a na posledních 5 minut přidáme několik kapek vody. Tím se ryba bude vařit v páře, získáme jemný výpek a filet se nebude přichytávat.
- Podáváme s opečeným bramborem ve slupce. Nejprve si brambory uvaříte a pak dáte na plech. Brambory do poloviny rozmáčknete šťouchadlem na brambory a pokapete olivovým olejem, krátce grilujeme do zlatavé barvy.
Extra tipy pro recept Halibut grónský
- Různé druhy úprav: Halibut se hodí na všechny způsoby úprav. Výborný je dušený nebo vařený v páře. Moc by se neměl kořenit, aby nebylo jídlo ochuzeno o jeho příjemné aroma. Jeho chuť nejvíce vynikne na másle. Pečený v troubě, v alobalu, na pánvi.
- Vhodné koření a bylinky: Vyzkoušejte halibuta ochutit například citrónem a šalvějí, trochou česneku solí a pepřem, z bylinek můžete použít tymián, rozmarýn, petrželku, chilli papričky.
Bon Appétit!
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…
Snídaně, na které si pochutná snad každý milovník…