Základní údaje

Recept ze dne

15 prosince, 2023

Čas

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

2_porce

Odhad za porci

150 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

IT specialista, Počítačový nadšenec, Amatérský Kuchař, Food Fotograf, Otec 09/2022

Halibut grónský s bramborami ve slupce

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou z nejchutnějších mořských ryb. Má jemně aromatické maso, které se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin a tuku. Žije v severních částech Tichého a Atlantického oceánu.

Základní údaje

Recept ze dne

15 prosince, 2023

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

2_porce

Odhad za porci

150 Kč
Suroviny k receptu
Postup
  • Filet bez kůže omyjeme a očistíme
  • Na pánvi rozehřejeme malé množství másla a pár kapek olivového oleje
  • Rybu jemně osolíme a slabě dochutíme drceným kmínem
  • Krátce opékáme z obou stran cca 2 minuty a na posledních 5 minut přidáme několik kapek vody. Tím se ryba bude vařit v páře, získáme jemný výpek a filet se nebude přichytávat.
  • Podáváme s opečeným bramborem ve slupce. Nejprve si brambory uvaříte a pak dáte na plech. Brambory do poloviny rozmáčknete šťouchadlem na brambory a pokapete olivovým olejem, krátce grilujeme do zlatavé barvy.

Extra tipy pro recept Halibut grónský

  1. Různé druhy úprav: Halibut se hodí na všechny způsoby úprav. Výborný je dušený nebo vařený v páře. Moc by se neměl kořenit, aby nebylo jídlo ochuzeno o jeho příjemné aroma. Jeho chuť nejvíce vynikne na másle. Pečený v troubě, v alobalu, na pánvi.
  2. Vhodné koření a bylinky: Vyzkoušejte halibuta ochutit například citrónem a šalvějí, trochou česneku solí a pepřem, z bylinek můžete použít tymián, rozmarýn, petrželku, chilli papričky.

Bon Appétit!

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

192 kcal

Bílkoviny

20 g

Tuky

18 g

Sacharidy

4 g
Komentáře

IT specialista, Počítačový nadšenec, Amatérský Kuchař, Food Fotograf, Otec 09/2022

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Snídaně, na které si pochutná snad každý milovník…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma