Základní údaje

Recept ze dne

11 července, 2023

Čas

20 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

5 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Sklenička s pestem z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Sezóna medvědího česneku je velmi omezená (2 měsíce – od půlky března do konce května), a proto přijde vhod si utvořit jeho zásoby i na pozdější období. 

Není k tomu třeba nic víc, než pouhé 3 suroviny a pár minut času. Příprava je velmi snadná a chuť nezapomenutelná. Pestem si můžete dochutit vaječné pokrmy – omelety apod., anebo i těstoviny a spoustu dalších jídel.

Základní údaje

Recept ze dne

11 července, 2023

Doba přípravy

20 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

5 Kč
Suroviny k receptu
Postup
  • Natrhané listy medvědího česneku důkladně umyjeme pod tekoucí vodou.
  • Následně je nakrájíme na větší kousky, aby se nám v cutteru nenamotávaly celé listy na nůž.
  • Takto připravený medvědí česnek vložíme do již zmiňovaného cutteru, přidáme hrubozrnnou sůl a 5 lžic olivového oleje.
  • Nyní již nezbývá nic jiného než začít mělnit - cutterovat.
  • V průběhu je důležité směs párkrát promíchat, aby v ní nezůstaly příliš velké kousky česneku.
  • Jakmile jste spokojeni s konzistencí pesta, můžete jím začít plnit skleničky, a to zhruba po první vroubek.
  • Na závěr už stačí pesto zalít zhruba 1 cm olivového oleje, aby bylo dostatečně zakonzervované a v lednici vydrželo co nejdelší dobu.
  • Okraje sklenic důkladně očistíme a sklenice zašroubujeme.
  • Uchováváme v lednici i po dobu několika let.
Dobrou chuť!

Extra tipy pro recept pesto z medvědího receptu

  1. Kvalitní suroviny: Začněte vždy s nejvyšší kvalitou surovin. Medvědí česnek by měl být čerstvý a plný chuti. Oliva by měla být extra panenská s bohatou chutí.

  2. Pražené ořechy: Místo klasických piniových oříšků můžete vyzkoušet pražené lískové nebo vlašské ořechy. Pražením ořechů se uvolní jejich aroma a zpestří chuť pesto.

  3. Sýry: Parmezán je klasická volba, ale můžete ho kombinovat nebo nahradit sýrem Pecorino Romano pro silnější, slanější chuť.

  4. Citron: Přidejte trochu nastrouhané citronové kůry nebo šťávy pro svěží a jiskřivý nádech.

  5. Červená paprika: Přidejte špetku sušené červené papriky pro lehký pikantní dotek.

  6. Experimentujte s bylinkami: Medvědí česnek má výraznou chuť, která je skvělá sama o sobě, ale můžete také experimentovat s přidáváním dalších bylin, jako je petržel nebo bazalka, pro další vrstvu chuti.

  7. Extra panenský olivový olej: Pro dokončení a konzervaci pesta můžete na vrch pesta přidat vrstvu extra panenského olivového oleje. Tím se pesto udrží déle čerstvé a chutné.

  8. Množství soli a pepře: Nezapomeňte, že množství soli a pepře je vždy na vás. Někteří lidé mají raději více soli, zatímco jiní preferují méně. Přidejte, ochutnejte a přidejte více, pokud je to potřeba.

Doufám, že tyto tipy pomohou vylepšit váš recept na pesto z medvědího česneku!

Uložit recept

Ohodnoťte tento článek/recept
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

110 kcal

Bílkoviny

2 g

Tuky

11 g

Sacharidy

5 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma