Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Špagety carbonara – v překvapivé nízkotučné verzi
Ve fitness jídelníčku není prakticky nic nemožné. A i tak zdánlivě nezdravý pokrm, jakým jsou špagety carbonara, má svoji odlehčenou verzi.
Říkáte si, čím budete muset nahradit slaninu, aby se o špagetách carbonara dalo říct, že jsou nízkotučné? Dobrá zpráva je, že slaniny se vzdát nemusíte. Vždyť právě ona dává pokrmu charakteristickou chuť a bez ní, už by to vlastně bylo něco úplně jiného. Stačí ale použít slaninu krůtí a hned jste na 20 kcal v jednom plátku oproti až 45 kcal ve slanině vepřové. Další kalorie ubydou, když použijete nízkotučný sýr a nízkotučné mléko.
- Špagety uvařte dle návodu na obalu, pokud si chcete opravdu pochutnat, zvolte tzv. čerstvé těstoviny.
- Na větší pánvi rozehřejte olej, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a jarní cibulku. Vše osmahněte po dobu asi 5 minut za občasného míchání. Pak pánev odstavte stranou.
- V misce rozšlehejte vajíčka a vmíchejte do nich měkký sýr. Tuto směs pak přimíchejte na pánvi ke slanině a cibulce. Přidejte mléko a vše prohřejte. Dochuťte solí a pepřem.
- K omáčce nyní přimíchejte uvařené těstoviny a nechte ještě 2-3 minuty na mírném ohni, omáčka s těstovinami pěkně zhoustne.
- Podávejte se strouhaným parmezánem.
Komu chybí zelenina…
…může do omáčky přidat trochu mraženého hrášku ve chvíli, kdy se smíchají slanina s vajíčkovo-sýrovou směsí. Za zkoušku jistě stojí i kombinace s lehce povařenými růžičkami brokolice.
Pro bezlepkovou dietu…
…stačí jen použít bezlepkové nebo luštěninové těstoviny. Ve zdravé výživě jsou ty posledně jmenované velkým hitem, protože obsahují více bílkovin a vlákniny.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…