Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Celerové hranolky – křupavá low-carb pochoutka
Skalním low-carb dietářům není třeba celer dlouze představovat. Tento zástupce kořenové zeleniny zaujme každého bojovníka o štíhlou linii především nízkým obsahem kalorií. V porovnání s bramborovými hranolkami obsahují ty celerové méně sacharidů a více živin.
Jestli jste do téhle chvíle celer na pultech obchodů přehlíželi, příště se u něj určitě zastavte. Zvlášť jestli jste na low-carb dietě a sacharidům se snažíte vyhýbat. Celer jich totiž obsahuje jen zhruba polovinu v porovnání s bramborami. A to v praxi znamená být hned o několik kroků blíž k menší konfekční velikosti.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Celerové hranolky vložte do uzavíratelného plastového sáčku, přidejte utřený česnek, tymián, sůl, pepř a lehce postříkejte olejem ve spreji.
- Sáček uzavřete a jeho obsah dobře promíchejte, aby se hranolky dokonale obalily ve směsi oleje a koření.
- Plech vyložte pečícím papírem, vysypejte na něj hranolky a pečte v troubě 30-40 minut do křupava. Zhruba v polovině doby pečení promíchejte.
- Hranolky můžete podávat s dipem ze zakysané smetany (ten ovšem není zahrnutý ve výživových hodnotách). Pokud je máte rádi opravdu křupavé, použijte sůl až na hotové upečené hranolky.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…