Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Jablečná přesnídávka s banánem a cuketou
Sezóna cuket je již téměř za námi, avšak sklizeň jablek je v plném proudu. Za jeden z nejlepších způsobů, jak tyto dary přírody zpracovat, považuji zavařit je společně s banány. Vznikne tak dokonalá přesnídávka, na které si pochutnají nejen děti.
- Jablka s cuketou i banány oloupeme a následně nakrájíme na podobně velké kousky.
- Vše společně vložíme do hrnce a zasypeme vanilkovým cukrem a skořicí dle chuti.
- Nyní takto připravené suroviny chvíli podusíme. Pokud by se nám zdálo, že se ingredience přichytávají ke dnu, přilejeme trošku vody a necháme probublávat, dokud nejsou suroviny měkké.
- Hrnec odstavíme a jeho obsah rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
- V shakeru si důkladně rozmícháme vanilkový pudinkový prášek, a sice ve zhruba 250 ml vody.
- Hrnec vrátíme na sporák a rozmixovanou směs přivedeme k varu.
- Jakmile tato začne probublávat, za stálého míchání do ní přidáme vodu s rozmíchaným pudinkovým práškem.
- Opětovně přivedeme k varu a mícháme, dokud přesnídávka nezačne trošku houstnout - cca 5 minut.
- Připravenou přesnídávkou plníme omyté skleničky, jenž po uzavření sterilujeme při 80 stupních, a sice po dobu 20 minut.
Extra tipy pro recept jablečná přesnídávka s banánem
Skořice a muškátový oříšek: Přidejte špetku mleté skořice nebo muškátového oříšku pro hlubší chuť.
Ořechy: Vložte do směsi nasekané vlašské ořechy nebo lískové ořechy pro křupavost.
Med nebo javorový sirup: Pokud chcete sladší chuť, zkuste přidat trochu medu nebo javorového sirupu.
Rozinky nebo sušené brusinky: Tyto sušené ovoce přidají sladkost a texturu.
Ovesné vločky: Pokud chcete přesnídávku trochu zahustit, přidejte ovesné vločky.
Chia semínka: Pro extra vlákninu a trochu gelovité textury přidejte chia semínka a nechte je nabobtnat.
Mandle: Nasekané nebo nastrouhané mandle dodají křupavost a specifickou chuť.
Kokos: Pokud jste fanoušek kokosu, zkuste přidat kokosové loupky nebo kokosové mléko.
Vanilka: Kapka vanilkového extraktu nebo semínka z vanilkového lusku obohatí chuť o jemnou vanilkovou notu.
Čerstvé bobule: Nakrájené jahody, borůvky nebo maliny dodají přesnídávce svěžest a barvu.
Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…