Recept ze dne


Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Jablečná přesnídávka s banánem a cuketou
Sezóna cuket je již téměř za námi, avšak sklizeň jablek je v plném proudu. Za jeden z nejlepších způsobů, jak tyto dary přírody zpracovat, považuji zavařit je společně s banány. Vznikne tak dokonalá přesnídávka, na které si pochutnají nejen děti.

- Jablka s cuketou i banány oloupeme a následně nakrájíme na podobně velké kousky.
- Vše společně vložíme do hrnce a zasypeme vanilkovým cukrem a skořicí dle chuti.
- Nyní takto připravené suroviny chvíli podusíme. Pokud by se nám zdálo, že se ingredience přichytávají ke dnu, přilejeme trošku vody a necháme probublávat, dokud nejsou suroviny měkké.
- Hrnec odstavíme a jeho obsah rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
- V shakeru si důkladně rozmícháme vanilkový pudinkový prášek, a sice ve zhruba 250 ml vody.
- Hrnec vrátíme na sporák a rozmixovanou směs přivedeme k varu.
- Jakmile tato začne probublávat, za stálého míchání do ní přidáme vodu s rozmíchaným pudinkovým práškem.
- Opětovně přivedeme k varu a mícháme, dokud přesnídávka nezačne trošku houstnout - cca 5 minut.
- Připravenou přesnídávkou plníme omyté skleničky, jenž po uzavření sterilujeme při 80 stupních, a sice po dobu 20 minut.

Extra tipy pro recept jablečná přesnídávka s banánem
Skořice a muškátový oříšek: Přidejte špetku mleté skořice nebo muškátového oříšku pro hlubší chuť.
Ořechy: Vložte do směsi nasekané vlašské ořechy nebo lískové ořechy pro křupavost.
Med nebo javorový sirup: Pokud chcete sladší chuť, zkuste přidat trochu medu nebo javorového sirupu.
Rozinky nebo sušené brusinky: Tyto sušené ovoce přidají sladkost a texturu.
Ovesné vločky: Pokud chcete přesnídávku trochu zahustit, přidejte ovesné vločky.
Chia semínka: Pro extra vlákninu a trochu gelovité textury přidejte chia semínka a nechte je nabobtnat.
Mandle: Nasekané nebo nastrouhané mandle dodají křupavost a specifickou chuť.
Kokos: Pokud jste fanoušek kokosu, zkuste přidat kokosové loupky nebo kokosové mléko.
Vanilka: Kapka vanilkového extraktu nebo semínka z vanilkového lusku obohatí chuť o jemnou vanilkovou notu.
Čerstvé bobule: Nakrájené jahody, borůvky nebo maliny dodají přesnídávce svěžest a barvu.
Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Nejen milovníci čokoládových dezertů si velmi pochutnají na…
Nejrůznější sušenky se hodí snad pro každou příležitost,…
Vcelku obyčejná, avšak ne příliš známá, zapékaná pomazánka…
Podzim je bez pochyby spjat i s nejrůznějšími…
Hledáte typ na rychlý oběd, anebo večeři? Co…
Řadíte se mezi milovníky kokosu, avšak nemáte zrovna…
Rychle, zdravě a chutně. Tak se dají připravit…
Máte zahrádku a díky hospodaření na ní se…