Recept ze dne


Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Low-carb granola
Osvědčený trik, jak uspokojit chuť na sladké, a přitom neporušit zásady nízkokalorické výživy.
Granola prakticky bez sacharidů to zní jako steak bez masa! Ale když použijete správné ingredience, pochutnáte si, a navíc účinně zatočíte s nebezpečnými chutěmi. Tradiční snídaňové cereálie představují většinou neuvěřitelnou sacharidovou bombu, i když prošpikovanou zdravými složkami. Hladinu inzulínu vystřelí do nebes, takže na chvíli můžete počítat s přívalem energie, následuje ale pokles a s ním spojená únava i všudypřítomný hlad. S low-carb granolou se vám nic takového nestane.
Ps. obsah výživných látek se vztahuje k dávce o velikosti 50 g.

- Předehřejte troubu na 150 °C.
- Mandle a ořechy dejte do mixéru a rozsekejte na menší kousky, totéž proveďte i se semínky.
- Takto připravené ingredience nasypejte do mísy, přidejte drcené lněné semínko, proteinový prášek, mandlové máslo, kokos, vanilkový prášek a erythritol.
- Postupně přilévejte vodu, abyste získali hutnou hmotu.
- Tu pak přendejte na plech vyložený pečícím papírem a špachtlí ji dobře rozetřete, aby byla rovnoměrně rozmístěná po celém povrchu.
- Pečte zhruba 30 minut, povrch by se měl zbarvit do zlatova.
- Poté nechte upečenou granolu vychladnout, abyste ji mohli následně dobře rozlámat na menší kousky.
- Teprve nyní přimíchejte sušené ovoce a granolu. Skladujte v uzavíratelné nádobě.

Jak si vychutnat low-carb granolu
Kromě tradiční kombinace s bílým jogurtem, bude skvělá s mandlovým či kokosovým mlékem. A dle chuti můžete přidat čerstvé lesní ovoce.
Zkuste – nedrobit, ale rozkrájet!
A místo granoly budete mít skvělé low-carb tyčinky.
Když chcete změnu:
- přidejte do směsi mletou skořici a špetku muškátového oříšku nebo kardamomu;
- místo mandlového másla použijte burákové, případně kokosový olej;
- experimentujte s jinými druhy ořechů;
- drcené lněné semínko se dá zaměnit za mletá chia semínka;
- kdo chce nemléčnou verzi, použije místo syrovátkového proteinového prášku veganský.
Hotová granola vám v uzavřené nádobě vydrží i několik týdnů a vy tak budete mít k dispozici low-carb snídani s vysokým podílem vlákniny i bílkovin – ideální start do náročného dne.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Nejen milovníci čokoládových dezertů si velmi pochutnají na…
Nejrůznější sušenky se hodí snad pro každou příležitost,…
Vcelku obyčejná, avšak ne příliš známá, zapékaná pomazánka…
Podzim je bez pochyby spjat i s nejrůznějšími…
Hledáte typ na rychlý oběd, anebo večeři? Co…
Řadíte se mezi milovníky kokosu, avšak nemáte zrovna…
Rychle, zdravě a chutně. Tak se dají připravit…
Máte zahrádku a díky hospodaření na ní se…