Základní údaje

Recept ze dne

11.8.22

Doba přípravy

45 minut

Obtížnost

Střední

Množství

10_porci

Odhad ceny za porci

40 Kč

Suroviny k receptu

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

O autorovi

Katka-Gotzova
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozic...

Katka Götzová

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Low-carb granola

Low carb granola s malinami a ořechy
Low carb granola s malinami a ořechy

Základní údaje

Recept ze dne

11.8.22

Doba přípravy

45 minut

Obtížnost

Střední

Množství

10_porci

Odhad ceny za porci

40 Kč

Suroviny k receptu

Osvědčený trik, jak uspokojit chuť na sladké, a přitom neporušit zásady nízkokalorické výživy.

Granola prakticky bez sacharidů to zní jako steak bez masa! Ale když použijete správné ingredience, pochutnáte si, a navíc účinně zatočíte s nebezpečnými chutěmi. Tradiční snídaňové cereálie představují většinou neuvěřitelnou sacharidovou bombu, i když prošpikovanou zdravými složkami. Hladinu inzulínu vystřelí do nebes, takže na chvíli můžete počítat s přívalem energie, následuje ale pokles a s ním spojená únava i všudypřítomný hlad. S low-carb granolou se vám nic takového nestane.

Ps. obsah výživných látek se vztahuje k dávce o velikosti 50 g.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. Mandle a ořechy dejte do mixéru a rozsekejte na menší kousky, totéž proveďte i se semínky.
  3. Takto připravené ingredience nasypejte do mísy, přidejte drcené lněné semínko, proteinový prášek, mandlové máslo, kokos, vanilkový prášek a erythritol.
  4. Postupně přilévejte vodu, abyste získali hutnou hmotu.
  5. Tu pak přendejte na plech vyložený pečícím papírem a špachtlí ji dobře rozetřete, aby byla rovnoměrně rozmístěná po celém povrchu.
  6. Pečte zhruba 30 minut, povrch by se měl zbarvit do zlatova.
  7. Poté nechte upečenou granolu vychladnout, abyste ji mohli následně dobře rozlámat na menší kousky.
  8. Teprve nyní přimíchejte sušené ovoce a granolu. Skladujte v uzavíratelné nádobě.

Jak si vychutnat low-carb granolu

Kromě tradiční kombinace s bílým jogurtem, bude skvělá s mandlovým či kokosovým mlékem. A dle chuti můžete přidat čerstvé lesní ovoce.

Zkuste – nedrobit, ale rozkrájet!

A místo granoly budete mít skvělé low-carb tyčinky.

Když chcete změnu:

  • přidejte do směsi mletou skořici a špetku muškátového oříšku nebo kardamomu;
  • místo mandlového másla použijte burákové, případně kokosový olej;
  • experimentujte s jinými druhy ořechů;
  • drcené lněné semínko se dá zaměnit za mletá chia semínka;
  • kdo chce nemléčnou verzi, použije místo syrovátkového proteinového prášku veganský.

Hotová granola vám v uzavřené nádobě vydrží i několik týdnů a vy tak budete mít k dispozici low-carb snídani s vysokým podílem vlákniny i bílkovin – ideální start do náročného dne.

Ohodnoťte tento článek/recept

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.