Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Low-carb granola
Osvědčený trik, jak uspokojit chuť na sladké, a přitom neporušit zásady nízkokalorické výživy.
Granola prakticky bez sacharidů to zní jako steak bez masa! Ale když použijete správné ingredience, pochutnáte si, a navíc účinně zatočíte s nebezpečnými chutěmi. Tradiční snídaňové cereálie představují většinou neuvěřitelnou sacharidovou bombu, i když prošpikovanou zdravými složkami. Hladinu inzulínu vystřelí do nebes, takže na chvíli můžete počítat s přívalem energie, následuje ale pokles a s ním spojená únava i všudypřítomný hlad. S low-carb granolou se vám nic takového nestane.
Ps. obsah výživných látek se vztahuje k dávce o velikosti 50 g.
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- Mandle a ořechy dejte do mixéru a rozsekejte na menší kousky, totéž proveďte i se semínky.
- Takto připravené ingredience nasypejte do mísy, přidejte drcené lněné semínko, proteinový prášek, mandlové máslo, kokos, vanilkový prášek a erythritol.
- Postupně přilévejte vodu, abyste získali hutnou hmotu.
- Tu pak přendejte na plech vyložený pečícím papírem a špachtlí ji dobře rozetřete, aby byla rovnoměrně rozmístěná po celém povrchu.
- Pečte zhruba 30 minut, povrch by se měl zbarvit do zlatova.
- Poté nechte upečenou granolu vychladnout, abyste ji mohli následně dobře rozlámat na menší kousky.
- Teprve nyní přimíchejte sušené ovoce a granolu. Skladujte v uzavíratelné nádobě.
Jak si vychutnat low-carb granolu
Kromě tradiční kombinace s bílým jogurtem, bude skvělá s mandlovým či kokosovým mlékem. A dle chuti můžete přidat čerstvé lesní ovoce.
Zkuste – nedrobit, ale rozkrájet!
A místo granoly budete mít skvělé low-carb tyčinky.
Když chcete změnu:
- přidejte do směsi mletou skořici a špetku muškátového oříšku nebo kardamomu;
- místo mandlového másla použijte burákové, případně kokosový olej;
- experimentujte s jinými druhy ořechů;
- drcené lněné semínko se dá zaměnit za mletá chia semínka;
- kdo chce nemléčnou verzi, použije místo syrovátkového proteinového prášku veganský.
Hotová granola vám v uzavřené nádobě vydrží i několik týdnů a vy tak budete mít k dispozici low-carb snídani s vysokým podílem vlákniny i bílkovin – ideální start do náročného dne.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…