Hrnečku vař!
Připravte každému strávníkovi jeho knedlík. Pokud máte malou mikrovlnku, nebo nevlastníte vhodnou formu, rozdělte těsto do čtyř větších hrnků a postupně je vkládejte do trouby, kterou pustíte na plný výkon na dobu 70 sekund.
Tipy na opravdu nadýchaný knedlík
Platí, že čím lépe těsto rozmícháte a provzdušníte, tím nadýchanější knedlík bude. Proto dává smysl připravit si sníh z bílků a nedávat do těsta najednou celé vajíčko.
Výhodou tohoto základního receptu je chuťová neutrálnost knedlíku. Můžete samozřejmě místo psyllia použít i mouku (mandlovou, kokosovou), ale počítejte s lehkou ořechovou příchutí.
Knedlík bude hutnější a vláčnější (+ bohatší na bílkoviny), když do těsta přidáte Lučinu. Lučinový low-carb knedlík ocení hlavně sportovně založení příznivci nízkosacharidového stravování. Populární sýr vyrobený ze smetany a tvarohu obsahuje ve 100 gramech pouhé 2 g sacharidů.
Kdo by si byl pomyslel, že když v 17. století válečnému kuchaři protivníci zničili pec a on tak byl nucený připravené těsto na chleba uvařit místo upéct, že se tím položí základ středoevropskému fenoménu jménem „knedlík“. V moderním pojetí století 21. pak knedlík získává celou řadu dalších podob včetně té nízkosacharidové. Určitě ji vyzkoušejte, v boji za štíhlou linii je to cenná zbraň.