Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Low-carb tortilla
Dopřejte si Mexikem provoněnou pochoutku v nízkosacharidové podobě.
Kukuřičná tortilla coby základ takových laskomin, jako je quesadilla, burrito nebo enchilada, si samozřejmě s pravidly low-carb stravy příliš nerozumí. Když ale použijete správné ingredience, nemusí pro vás být oblíbené recepty španělské či mexické kuchyně vůbec zapovězeny.
- Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience. Lněné semínko doporučujeme používat drcené.
- Poté přidejte vajíčko a za stálého promíchávání postupně přidávejte po troškách horkou vodu. Ideální je hníst těsto rukama.
- Hotové těsto dejte na 30 minut do ledničky. Zchlazení je opravdu nutné, abyste pak mohli tortilly dobře rozválet.
- Jakmile těsto vyndáte z lednice, rozdělte ho na čtyři stejné díly a ty postupně rozválejte do tenké placky.
- Aby byla tortilla kulatá a souměrná, použijte misku nebo talíř, který na vyválené těsto položíte a podél něj oříznete přesahující těsto.
- Zbytky těsta přidejte k tomu, co se teprve chystáte rozválet.
- Snažte se udělat tortilly tak velké, aby se vám pohodlně vešly na nepřilnavou pánev.
- Tu lehce vymažte olejem a nechte rozehřát.
- Poté osmahněte tortilly z obou stranu, obvykle postačí zhruba minuta z jedné a o něco kratší doba z druhé strany. Kdybyste to přehnali, tortilla by vám nepříjemně ztvrdla.
Tipy na dochucení nízkosacharidové tortily
- přidejte do těsta trochu sušeného česneku;
- skvělá bude kombinace rajčatového protlaku a nasekané bazalky;
- kdo si potrpí na pikantnější pokrmy, může těsto dochutit špetkou chilli nebo kari.
Když chcete změnu
Ze stejného těsto můžete připravit i báječně křupavé tortilla chipsy.
Mexické či španělské recepty obvykle slibují skvělý kulinářský zážitek. Doslova kouzlí s kořením a není divu, že jsou tak oblíbené po celém světe. Vy si je navíc nemusíte nechat ujít ani, když se stravujete podle zásad nízkosacharidové výživy.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…