Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Melounový sirup s citrónem a mátou
Léto se nese ve znamení nanuků, ale i dalších osvěžujících delikates. Za jednu z nich považuji melounovou limonádu, jenž si můžete připravit právě z melounového sirupu s citrónem a mátou. Ve spíži vám navíc vydrží i několik let!
- Meloun si rozčtvrtíme a poté nakrájíme na plátky. Tak se nám bude nejsnadněji vypeckovávat.
- Poté vezmeme nůž či lžičku a pustíme se do vydloubávání peciček.
- Jakmile máme meloun zcela vypeckovaný, nakrájíme jej na kostky a dále si můžeme vymačkat šťávu z 1 citrónu a ten druhý nakrájet na plátky.
- Nakrájený meloun přemístíme do hrnce, přidáme i vodu, cukr, kyselinu, citróny a mátu. Společně vše přivedeme k varu.
- Sirup provaříme asi 10 minut a poté jej co nejvíce rozmixujeme ponorným mixérem.
- Nyní je na řadě propasírování rozmixované hmoty přes sítko.
- Ještě teplý sirup plníme do čistých lahví.
- Sterilujeme na 70 °C, a to po dobu 15 až 20 minut.
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…