Základní údaje

Recept ze dne

14 července, 2023

Čas

50 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

30 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Melounový sirup s citrónem a mátou

Léto se nese ve znamení nanuků, ale i dalších osvěžujících delikates. Za jednu z nich považuji melounovou limonádu, jenž si můžete připravit právě z melounového sirupu s citrónem a mátou. Ve spíži vám navíc vydrží i několik let! 

Základní údaje

Recept ze dne

14 července, 2023

Doba přípravy

50 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

30 Kč
Postup
  • Meloun si rozčtvrtíme a poté nakrájíme na plátky. Tak se nám bude nejsnadněji vypeckovávat.
  • Poté vezmeme nůž či lžičku a pustíme se do vydloubávání peciček.
  • Jakmile máme meloun zcela vypeckovaný, nakrájíme jej na kostky a dále si můžeme vymačkat šťávu z 1 citrónu a ten druhý nakrájet na plátky.
  • Nakrájený meloun přemístíme do hrnce, přidáme i vodu, cukr, kyselinu, citróny a mátu. Společně vše přivedeme k varu.
  • Sirup provaříme asi 10 minut a poté jej co nejvíce rozmixujeme ponorným mixérem.
  • Nyní je na řadě propasírování rozmixované hmoty přes sítko.
  • Ještě teplý sirup plníme do čistých lahví.
  • Sterilujeme na 70 °C, a to po dobu 15 až 20 minut.

Extra tipy na recept melounový sirup

Pokud si chceme ušetřit čas a práci, můžeme si k přípravě koupit bezsemenný meloun.
 
Sirup můžeme použít nejen do vody, ale i do různých tvarohových dezertů, pudinků či zmrzlin.
 
Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (3 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

388 kcal

Bílkoviny

2 g

Tuky

1 g

Sacharidy

92 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma