Základní údaje

Recept ze dne

15 prosince, 2023

Čas

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

18 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Palačinky z ovesných otrub

Palačinky, anebo lívanečky se řadí ke klasickým snídaním hned v několika zemích a lze je připravit na desítky způsobů. Znáte dýňové, jablečné či cuketové lívanečky? A co ty z ovesných otrub? Pokdu ne, recept na ně naleznete níže.

Základní údaje

Recept ze dne

15 prosince, 2023

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

18 Kč
Postup
  • V míse si vyšleháme vejce s čekankovým sirupem a zakysanou smetanou.
  • Směs osolíme, přidáme skořici a za stálého míchání začneme přisypávat i ovesné otruby.
  • Nyní přichází chvíle, kdy můžeme přilít i mléko, pokud je to třeba - těsto by nemělo být ani příliš husté, ale ani příliš řídké.
  • Na rozpálené pánvi smažíme lívanečky, které podáváme s ingrediencemi dle vlastního uvážení a chuti.

Extra tipy pro recept palačinky z ovesných otrub

Oříšková másla, tvaroh, anebo ovocné rozvary

Lívanečky lze podávat s nejrůznějšími oříškovými másly, tvarohem, ale i džemy či ovocnými rozvary.

Polotučný tvaroh či bílý jogurt místo smetany

Ačkoliv je v receptu uvedena jako jedna z ingrediencí zakysaná smetana, můžete ji nahradit polotučným tvarohem, anebo bílým jogurtem.

Oříšky do těsta

Pokud máte rádi křupavý prvek v palačinkách, zkuste při jejich přípravě použít kešu, lískové či další oříšky.

Smažení nejen na pánvi

Lívanečky nemusíte smažit výhradně na pánvičce, nýbrž i v sendvičovači s výměnnými deskami.

Dobrou chuť!
 

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

131 kcal

Bílkoviny

6 g

Tuky

8 g

Sacharidy

8 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma