Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Palačinky z ovesných otrub
Palačinky, anebo lívanečky se řadí ke klasickým snídaním hned v několika zemích a lze je připravit na desítky způsobů. Znáte dýňové, jablečné či cuketové lívanečky? A co ty z ovesných otrub? Pokdu ne, recept na ně naleznete níže.
- V míse si vyšleháme vejce s čekankovým sirupem a zakysanou smetanou.
- Směs osolíme, přidáme skořici a za stálého míchání začneme přisypávat i ovesné otruby.
- Nyní přichází chvíle, kdy můžeme přilít i mléko, pokud je to třeba - těsto by nemělo být ani příliš husté, ale ani příliš řídké.
- Na rozpálené pánvi smažíme lívanečky, které podáváme s ingrediencemi dle vlastního uvážení a chuti.
Extra tipy pro recept palačinky z ovesných otrub
Oříšková másla, tvaroh, anebo ovocné rozvary
Polotučný tvaroh či bílý jogurt místo smetany
Oříšky do těsta
Smažení nejen na pánvi
Lívanečky nemusíte smažit výhradně na pánvičce, nýbrž i v sendvičovači s výměnnými deskami.
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…