Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Pečená ovesná kaše
I ovesná kaše 100x jinak se jednou přejí a budete hledat změnu. Jestli se nechcete vzdát ovesných vloček, zkuste si kaši jednoduše upéct.
Kdo by měl ráno čas něco péct? Tahle otázka prostě musela zaznít. Rána bývají mnohdy v pěkně svižném tempu, takže se zdá, že si pečenou ovesnou kaši můžete dopřát tak akorát o víkendu. Nebo je tu možnost připravit si tuhle vypečenou snídani předem a ráno ji jen krátce přihřát. Jednoduše dáte porci do mikrovlnky a než se vrátíte z koupelny, bude kuchyň provoněná snídaní, která vám start do nového dne rozhodně zpříjemní.
- Ovesné vločky nasypejte do misky a zalijte mlékem.
- Zralý banán rozmačkejte vidličkou na kaši a přidejte k vločkám.
- Nyní do směsi postupně přidejte rozšlehaná vajíčka, skořici, prášek do pečiva, a nakonec na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou).
- Hotovou směs nalijte do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut. Že je kaše hotová, poznáte, podle nazlátlé vrchní vrstvy.
Snídaně na týden dopředu
Minimálně na ten pracovní. Když využijete nedělního podvečera k tomu, abyste si upekli ovesnou kaši v množství odpovídajícímu pěti porcím, zabere vám ráno příprava snídaně asi tak minutu.
Záskok za jablka
Nakrájené kousky jablek můžete samozřejmě nahradit i jinými druhy ovoce, skvělé budou hrušky. Ty si se skořicí taky rozumí. Vyzkoušejte ale klidně i švestky, meruňky nebo broskve, můžete přidat nasekané ořechy či různé druhy semínek.
Ovesné vločky – zdánlivě obyčejné, ve skutečnosti plné živin
80 g suchých ovesných vloček obsahuje 13 gramů bílkovin a 8 gramů vlákniny, z mikroživin je to pak ze skupiny minerálů hlavně železo, fosfor, hořčík, zinek či mangan, z vitaminů zejména zástupci skupiny B (B1, B5, kyselina listová). Zapomenout nesmíme ani na polyfenoly, cenné antioxidanty s výrazným protizánětlivým účinkem. Funkci trávicího systému podpoří rozpustná vláknina, která současně snižuje hladinu cholesterolu, navozuje pocit nasycení a redukuje hladinu cukru v krvi.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…