Základní údaje

Recept ze dne

12 května, 2023

Čas

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

10_porci

Odhad za porci

8 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Sýrové pizza plátky

Milovníci pizzy, ale také sýrů si přijdou na své ihned, co ochutnají tyto bleskové pizza plátky. Skládají se pouze z 2 hlavních surovin – sýrů. Jejich příprava navíc zabere pouze minimum času. Zvládne je i naprostý začátečník. 

Další výhodou sýrových pizza plátků je skutečnost, že se řadí k bezlepkovým pokrmům. Neobsahují totiž ani špetku mouky či dalších surovin, v nichž lepek najdeme. 

Tak pojďme na to!

Základní údaje

Recept ze dne

12 května, 2023

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

10_porci

Odhad za porci

8 Kč
Postup
  • Začneme přípravou sýrů, jenž si nastrouháme. Mozzarelly na hrubém struhadle a parmazán na jemném.
  • K nastrouhaným sýrům přidáme vejce, prolisovaný česnek a opepříme. 
  • Nyní tuto směs důkladně promícháme. Solit ji není třeba, jelikož parmazán je sám o sobě vcelku slaný. 
  • Lepivou směs rozprostřeme do plechu, jenž jsme si vyložili pečícím papírem. Můžeme si namočit ruce do studené vody. Směs pak půjde rozprostírat "jedna báseň". 
  • Nyní přichází na řadu kečup. Tento rovnoměrně naneseme na připravenou sýrovou směs. Na závěr můžeme připravenou pizzu posypat bylinkami, kořením na pizzu. 
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, a sice po dobu zhruba 20 minut. Necháme mírně vychladnout a krájíme na libovolně silné plátky.

Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

47 kcal

Bílkoviny

4 g

Tuky

4 g

Sacharidy

1 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma