Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sýrové pizza plátky
Milovníci pizzy, ale také sýrů si přijdou na své ihned, co ochutnají tyto bleskové pizza plátky. Skládají se pouze z 2 hlavních surovin – sýrů. Jejich příprava navíc zabere pouze minimum času. Zvládne je i naprostý začátečník.
Další výhodou sýrových pizza plátků je skutečnost, že se řadí k bezlepkovým pokrmům. Neobsahují totiž ani špetku mouky či dalších surovin, v nichž lepek najdeme.
Tak pojďme na to!
- Začneme přípravou sýrů, jenž si nastrouháme. Mozzarelly na hrubém struhadle a parmazán na jemném.
- K nastrouhaným sýrům přidáme vejce, prolisovaný česnek a opepříme.
- Nyní tuto směs důkladně promícháme. Solit ji není třeba, jelikož parmazán je sám o sobě vcelku slaný.
- Lepivou směs rozprostřeme do plechu, jenž jsme si vyložili pečícím papírem. Můžeme si namočit ruce do studené vody. Směs pak půjde rozprostírat "jedna báseň".
- Nyní přichází na řadu kečup. Tento rovnoměrně naneseme na připravenou sýrovou směs. Na závěr můžeme připravenou pizzu posypat bylinkami, kořením na pizzu.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, a sice po dobu zhruba 20 minut. Necháme mírně vychladnout a krájíme na libovolně silné plátky.
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…