Základní údaje

Recept ze dne

29 listopadu, 2023

Čas

55 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

3_porce

Odhad za porci

20 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Univerzální dýňové pyré

Podzim je bez pochyby spjat i s nejrůznějšími dýňovými pochoutkami, mezi které neodmyslitelně patří například omáčka, ale i *pumpkin pie*, dýňové latté, anebo podzimní mléčná rýže právě s dýňovým pyré. Toto si můžete připravit právě v podzimním období a postupně z něj odebírat po dobu celého roku. Klidně i v létě, když dostanete chuť na některou z dýňových pochoutek.  

Základní údaje

Recept ze dne

29 listopadu, 2023

Doba přípravy

55 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

3_porce

Odhad za porci

20 Kč
Postup
  • Dýni hokaido nejdříve oloupeme a poté nakrájíme na větší kostky.
  • Poté si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem a nakrájenou dýni na něj rovnoměrně rozprostřeme.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 °C, a to po dobu zhruba 30 minut (dle velikosti kostek).
  • Následně upečenou dýni přendáme do mixéru, přidáme *pomůcku ke konzervování* a rozmixujeme dohladka.
  • Ještě horkým pyré plníme čisté sklenice, zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C, a to po dobu zhruba 20 minut. 

Extra tipy pro recept dýňové pyré

Dýňový nápoj: Dýňové pyré najde mnohé využití, kdy jedním z nich je například příprava dýňového latté.

Sladké pečení: V neposlední řadě jej lze použít i při přípravě koláčů, buchet, anebo muffinů.

Hlavní chod: A co dýňová omáčka či základ pod maso?

Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

155 kcal

Bílkoviny

6 g

Tuky

1 g

Sacharidy

30 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma