Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Univerzální dýňové pyré
Podzim je bez pochyby spjat i s nejrůznějšími dýňovými pochoutkami, mezi které neodmyslitelně patří například omáčka, ale i *pumpkin pie*, dýňové latté, anebo podzimní mléčná rýže právě s dýňovým pyré. Toto si můžete připravit právě v podzimním období a postupně z něj odebírat po dobu celého roku. Klidně i v létě, když dostanete chuť na některou z dýňových pochoutek.
- Dýni hokaido nejdříve oloupeme a poté nakrájíme na větší kostky.
- Poté si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem a nakrájenou dýni na něj rovnoměrně rozprostřeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 °C, a to po dobu zhruba 30 minut (dle velikosti kostek).
- Následně upečenou dýni přendáme do mixéru, přidáme *pomůcku ke konzervování* a rozmixujeme dohladka.
- Ještě horkým pyré plníme čisté sklenice, zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C, a to po dobu zhruba 20 minut.
Extra tipy pro recept dýňové pyré
Dýňový nápoj: Dýňové pyré najde mnohé využití, kdy jedním z nich je například příprava dýňového latté.
Sladké pečení: V neposlední řadě jej lze použít i při přípravě koláčů, buchet, anebo muffinů.
Hlavní chod: A co dýňová omáčka či základ pod maso?
Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…