Základní údaje

Recept ze dne

8 srpna, 2023

Čas

35 minut

Obtížnost

stredni_gl

Množství

2_porce

Odhad za porci

70 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Vajíčkový salát s uzeným lososem

Vajíčkový salát s uzeným lososem

Dokonalá snídaně, která zažene hlad na celé dopoledne.

Jestli nepatříte mezi ranní ptáčata a v brzkých hodinách jen těžko hledáte chuť do života, zkuste si tuhle neoblíbenou část dne zpestřit vynikající snídaní.

Základní údaje

Recept ze dne

8 srpna, 2023

Doba přípravy

35 minut

Obtížnost

stredni_gl

Množství

2_porce

Odhad za porci

70 Kč
Postup
  • Přiveďte k varu 3 hrnky vody a přidejte do ní špaldu, pak snižte teplotu a vařte pod pokličkou za občasného míchání asi 25 minut, do měkka. Poté slijte nadbytečnou vodu a nechte špaldu vychladnout.
  • Rozdělte rukolu, uvařenou špaldu, okurky, papriky, uzeného lososa a vejce natvrdo na jednotlivé talíře nebo do misek.
  • Smíchejte krémový sýr, olej, česnek, cibuli a špetku soli i pepře. Dle potřeby přijdete trochu oleje nebo vody, aby měl dressing požadovanou hustotu. Pak jím pokapejte salát a navrch nasypte sezamová semínka

Extra tipy na recept vajíčková salát s uzeným lososem

  • Místo rukoly můžete použít baby špenát a místo lososa uzenou tresku.
  • Špaldu si klidně uvařte předem, v lednici vám vydrží až 4 dny.
  • To samé platí i pro dresing ze žervé sýru.

Ráno bude hned veselejší, když na vás bude čekat snídaně, na kterou se budete těšit.

Uložit recept

5/5 - (3 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

483 kcal

Bílkoviny

26 g

Tuky

22 g

Sacharidy

46 g
Komentáře

Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma