Základní údaje

Recept ze dne

30 března, 2023

Čas

40 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

10_porci

Odhad za porci

5 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

vláčné muffiny s čokoládou

Vláčné muffiny s kousky čokolády

Dezert k bazénu, svačina na výlet, anebo chutná snídaně? Vláčné čokoládové muffiny lze konzumovat téměř při každé příležitosti. Navíc je považuji za vcelku zdravou záležitost, jelikož neobsahují žádný bílý cukr, nýbrž tento je nahrazen čekankovým sirupem.

Díky čekankovému sirupu jsou muffiny decentně sladké a také obsahují méně kalorií a sacharidů. Naopak je v nich více vlákniny, jenž je pro tělo velmi prospěšná.

Tak s chutí do toho!

Základní údaje

Recept ze dne

30 března, 2023

Doba přípravy

40 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

10_porci

Odhad za porci

5 Kč
Postup
  1. Připravíme si dvě misky, kdy do první z nich pak přidáme všechny sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše společně řádně promícháme.
  2. Ve druhé míse si pak vyšleháme žloutky s čekankovým sirupem. Nepůjde to ale tak dobře, jako kdyby byl přítomen klasický - bílý cukr.
  3. Poté přichází na řadu postupné přilévání kefíru a oleje, a sice za stálého míchání.
  4. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který následně lehce vmícháme do připraveného těsta.
  5. A na samý závěr přichází na řadu čokoláda. Tuto nasekáme na libovolně velké kousky, kdy jejich část přidáme do těsta a druhou část odložíme na později.
  6. Připravené silikonové formičky (mohou však být i papírové) dáváme vzniklé těsto, a sice vždy zhruba do 3/4 výšky formičky. Muffiny ještě nabydou, tak aby nepřetekly.
  7. Po naplnění můžeme každý z muffinů posypat zbytky nakrájené čokolády.
  8. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, a to zhruba 20 minut.
  1. Kvalitní ingredience: Použijte nejkvalitnější ingredience, které máte k dispozici. V případě čokolády se snažte použít čokoládu s vyšším procentem kakaa. Můžete experimentovat s různými druhy čokolády - hořké, mléčné, nebo dokonce bílé, aby jste zjistili, co vám nejvíce chutná.

  2. Nehnete těsto příliš dlouho: Muffiny mohou být tvrdé, pokud je těsto příliš hnětené. Smíchejte sypké a tekuté ingredience jen do chvíle, kdy se spojí. Některé hrudky v těstě jsou v pořádku.

  3. Použijte řecký jogurt nebo kysanou smetanu: Tyto produkty přidají do těsta vlhkost a zároveň pomáhají vytvářet jemnou strukturu.

  4. Přidejte ořechy nebo sušené ovoce: Pro větší pestrost chuti a textury můžete do těsta přidat nasekané ořechy nebo sušené ovoce. Rozhodně se ale ujistěte, že je předem namočíte, aby nevysály vlhkost z těsta.

  5. Použijte hnědý cukr místo bílého: Hnědý cukr může muffinům dodat hlubší chuť a více vlhkosti díky melase, která je v něm obsažena.

  6. Předehřejte troubu: Předehřátí trouby je důležité pro správné vypékání. Pokud muffiny vložíte do studené trouby, nebudou se péct rovnoměrně a mohou zůstat vlhké a těžké.

  7. Naplnění formiček: Naplňte formičky na muffiny jen do tří čtvrtin. Tím zabráníte, aby těsto přeteklo během pečení.

  8. Kontrola pečení: Každá trouba je jiná, takže je dobré muffiny zkontrolovat několik minut před koncem doporučené doby pečení. Muffiny jsou hotové, když do nich píchnete špejli a vyjde suchá.

Doufám, že tyto tipy vám pomohou vylepšit váš recept na muffiny!

Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

27 kcal

Bílkoviny

1 g

Tuky

1 g

Sacharidy

3 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma