Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Zapečené kuřecí maso se sušenými rajčaty a mozzarellou
Kolikrát se vám už stalo, že jste nevěděli, co uvařit z kuřecích prsou a hledali zajímavý způsob jejich úpravy? Mně totiž nespočetněkrát! Často to totiž skončí obyčejnými suchými plátky s jednoduchou přílohou (rýží) a se zeleninovým salátem. Co si takhle ale uvařit recept, kterým nadchnete i člověka, který se snaží hubnout/cvičit a kuřecí maso je tak na jeho talíři téměř každý den.
Nevěříte? Zkuste a uvidíte, že se do tohoto receptu zamilujete a budete se k němu rádi a často vracet.
- Nejprve si nahřejte troubu na 200 stupňů. Kuřecí prsa si řádně omyjte, osušte a vyskládejte na prkénko.
- Kuřecí prsa několikrát svrchu nařízněte tak, abyste maso úplně nepřeřízli, ale aby vám v každém prsu vznikly 3-4 zářezy, do kterých budete později vkládat náplň.
- Jakmile budete mít prsa připravená, nachystejte si mozzarellu, Tu si nakrájejte na plátky a tyto plátky překrojte ještě na poloviny tak, aby se vám dobře vkládaly do masa. Připravte si ještě sušená rajčata, která opět podélně rozřízněte, aby se vám do masa dobře vkládaly.
- V době, kdy budete mít vše nachystané, plňte každý nářez v mase kouskem mozzarelly a zároveň sušeným rajčetem. Nachystané maso vkládejte do pekáčku, který můžete vložit do trouby.
- Před vložením do trouby však maso ještě bohatě potřete bazalkovým pestem. Následně ho vložte do trouby a pečte asi 20-25 minut.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…