Čím dochutit
V receptu používáme vanilkový extrakt, takže počítáme, že připravujete palačinky nasladko a tím pádem se k nim skvěle hodí:
- lesní ovoce,
- ořechy nebo ořechové máslo,
- sirup bez cukru.
Jestliže vynecháte vanilkový extrakt, případně místo kokosové mouky použijete celou dávku mouky mandlové (komu by ve slané verzi vadila příchuť kokosu), můžete palačinky podávat se špenátem, směsí oblíbené zeleniny, slaným tvarohem s nasekanou cibulkou atd.
Tipy na obměnu těsta
- část ořechové mouky můžete nahradit mascarpone;
- pro zvýšení obsahu bílkovin přidejte odměrku proteinového prášku;
- místo mléka kravského použijte rostlinné;
- do těsta palačinek naslano rozmixujte vařenou červenou řepu.
Hotové palačinky vydrží v uzavřené nádobě v lednici 5-7 dnů, dokonce je můžete i zamrazit, v takovém případě se jejich trvanlivost prodlouží až na půl roku. Nejlepší jsou ale každopádně čerstvé, a navíc rychle zjistíte, že i když je usmažíte z dvojnásobné dávky, na později vám žádné nezbydou.