Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Články

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma
Banánové palačinky

Rychlé, zdravé a neuvěřitelně dobré – tolik na úvod žádaného receptu na palačinky z banánů, které si můžete vychutnat jako báječnou snídani nebo zdravý fit dezert.
Palačinky za sebou mají překvapivě dlouhou historii. Pochutnávali si na nich už staří Řekové a Římané. A recept na ně pochopitelně nechybí ani v první americké kuchařce Amelie Simmonsové z roku 1796. My vám přinášíme jednu z vůbec nejoblíbenějších verzí, kterou jsou palačinky banánové. Ať už si z těsta připravíte tenké palačinky nebo buclaté lívance, úspěch máte zaručený. Dopřejte si snídani jako vystřiženou z amerického filmu. Obsah výživných látek je uvedený pro jednu palačinku.
Postup
- V míse promíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte vajíčko a přilijte hrnek mléka.
- Vše dobře rozmixujte ručním mixérem.
- Zralé banány rozmačkejte vidličkou na kaši a tu přidejte k palačinkovému těstu.
- Směs můžete buď dobře rozmíchat vařečkou, nebo znovu použijte mixér.
- Těsto nechte 5-10 minut ustát.
- Na pánvi lehce potřené olejem smažte z obou stran palačinky nebo lívance (dle chuti).
Tipy na dochucení
Tradiční verze volá po javorovém sirupu.
Výborné jsou ale banánové palačinky i s medem nebo burákovým máslem.
Chybu neuděláte, když sáhnete po domácím džemu nebo třeba po low-carb marmeládě.
A kdo si chce opravdu dopřát, přidá čerstvé ovoce a porci šlehačky.
Je libo fit verzi receptu? Pak zkuste banánové palačinky bez mouky – smíchejte pouze rozmačkané banány a vajíčka.
Existuje i verze bez vajec, kdy na ½ litru mléka (klidně použijte rostlinné) dáte 200 g celozrnné mouky a jeden až dva zralé banány.
Hotové palačinky vydrží v lednici dva až tři dny, pak stačí je jen krátce ohřát v mikrovlnné troubě.
Dají se i zamrazit, ale v tom případě doporučujeme spíše verzi banánových lívanců. Do mrazáku je ukládejte proložené pečícím papírem, aby se vám na sebe nepřilepily. Takto je můžete skladovat až tři měsíce.
Teď už nezbývá než promyslet, jestli máte chuť na tenké palačinky (u těch klidně můžete vynechat prášek od pečiva) nebo nadýchané lívanečky – v obou případech na vás čeká zdravá pochoutka, která potěší opravdu každého, aktivní sportovce a děti nevyjímaje.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
E-book - 12 efektivních
cviků na břicho
