Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Bezlepková bábovka
Návštěva za dveřmi, vy nemáte nic upečeného a nechcete jim pokaždé péct to stejné pořád a pořád dokola? Připravte jim vláčnou a ultra jemnou bezlepkovou bábovku a uvidíte, jak se budou olizovat! Pojďte si s námi zdravě a hlavně chutně zamlsat a vyhovte zároveň i náročným požadavkům bezlepkové stravy vašich hostů!
- Začněte jako u obyčejné bábovky vyšleháním cukru s vejci. Do vaječné směsi přidejte olej a všechny zbylé ingredience. Míchejte, dokud vám nevznikne hladké těsto.
- Toto těsto je základ, který si můžete ochutit podle libosti (Pokud máte rádi mramorovou bábovku, 1/3 těsta si ochuťte kakaem, nalijte na předešlé 2/3 těsta jemně promíchejte dřevěnou špejlí. Pokud však máte rádi bábovku kokosovou, jednoduše přimíchejte do celého těsta několik lžic strouhaného kokosu).
- U bábovky je velmi důležité řádně vymazat formu, ve které budete bábovku péct. Dejte si proto opravdu záležet. Těsto vlijte do formy a pečte přibližně 35-40 minut. Bábovku během pečení kontrolujte špejlí.
- Bábovku podáváme buď samotnou, anebo s přelivem z čerstvého ovoce či smetanou.
TIP: Pokud se vám bábovka nepovede vyklopit, zkuste ji otočit na talíř nebo prkénko a formu zvenku chladit mokrým hadříkem. Pokud ani toto nepomůže, nejspíše jste formu špatně vymazali a buď se budete muset smířit s potrhaným moučníkem, nebo ji „dlabat“ přímo z formy. Ať tak či tak, tato výborná bezlepková bábovka vám bude chutnat v každém případě.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…
Věra Pichová
A množství ingerdiencí vezmu kde?
Honza Tipmann
Dobrý den, množství ingrediencí najdete v levém sloupci na PC. Na telefonech najdete ingredience nad popisem receptu 🙂