Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Nejlepší bezlepková bublanina
Zbylo vám v domácnosti ovoce a nevíte co s ním? Bublanina bez lepku plná ovoce ve zdravější variantě, po které se jen zapráší!
Asi se mnou budete souhlasit, když vám budu tvrdit, že klasickým dezertem našich babiček a prababiček bude vedle bábovky také ovocná bublanina. Co takhle na ně zavzpomínat a připomenout si tak chuť mládí?
- Nejprve si připravíme moučnou směs. Tu připravíme smícháním mouky s kypřícím práškem a cukry.
- Dále si pečlivě omyjeme připravený citron, ze kterého si ostrouháme kůru. Nejlepší jsou na toto bio citrony, ale pokud nemáme, stačí, když ho pořádně omyjeme.
- Kůru, mléko, vejce a máslo přimícháme do moučné směsi a vytvoříme jednolité těsto.
- Hlubší plech, ve kterém budeme bublaninu péct, si vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
- Do takto připravené formy vlijeme těsto a zarovnáme ovocem.
- Bezlepkovou bublaninu pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut.
TIP: Pokud byste chtěli nejenom nejlepší bezlepkovou bublaninu, co se týče chuti, ale i nejlepšího vzhledu, navrstvěte na těsto pouze polovinu ovoce a dejte na 15 minut do trouby. Po 15 minutách přidejte druhou polovinu ovoce a pečte dalších 15 minut. Takto vám zůstane část ovoce na povrchu a vaše bublanina tak bude neodolatelná.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…
Šárka
V surovinách receptu chybí PRDOP a citrón.