Recept ze dne


Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.


Bezlepkové brownies
Nejčokoládovější dezert? Jedině brownies! Plechu plnému nadýchané čokoládové dobroty neodolá snad nikdo, kdo má jen trošičku rád čokoládu. V rámci zdravého trendu jsme z klasického brownies odebrali lepek a připravili tak pro vás recept na bezlepkové brownies, které tak můžete připravit i návštěvě s intolerancí.

- Nejprve si ve vodní lázní (hrnec s vroucí vodou a nad ním miska, která bude větší než hrnec, aby se voda nedotýkala dna misky) rozpustíme čokoládu. Do čokolády přidáme kokosový olej a obě suroviny mícháme nad vodní lázní tak dlouho, dokud se nespojí a úplně nerozpustí a poté misku sundáme z vodní lázně.
- Ve vedlejší nádobě si vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Tuto vaječnou pěnu poté vmícháme do čokolády s olejem.
- Smícháme všechny sypké ingredience (mandlovou mouku, holandské kakao a sůl) a po lžících tuto sypkou směs zamícháváme do té čokoládové.
- Do menšího plechu (cca ½ normálního), který si vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme asi 20-30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Pozor, brownies nepečeme úplně „dosucha“. Nejlepší je křupavé na povrchu a vláčné a mazlavé uvnitř.

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Tortillu jako plněnou placku zná snad každý z…
Rychlý segedínský guláš z vepřové krkovice a zakysané…
“Masala” znamená koření a “Garam” znamená pálivé. Jídlo…
Jak všichni víme, drůbeží maso je nejvhodnější maso…
Čekáte návštěvu a nemáte čas upéct sladký dezert…
Léto je období cuket. Tato nízkokalorická, přes to…
Čekáte návštěvu a nemáte chuť v létě stát…
Máš chuť na tortillu, ale nechceš si dát…