Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Bezlepkové brownies
Nejčokoládovější dezert? Jedině brownies! Plechu plnému nadýchané čokoládové dobroty neodolá snad nikdo, kdo má jen trošičku rád čokoládu. V rámci zdravého trendu jsme z klasického brownies odebrali lepek a připravili tak pro vás recept na bezlepkové brownies, které tak můžete připravit i návštěvě s intolerancí.
- Nejprve si ve vodní lázní (hrnec s vroucí vodou a nad ním miska, která bude větší než hrnec, aby se voda nedotýkala dna misky) rozpustíme čokoládu. Do čokolády přidáme kokosový olej a obě suroviny mícháme nad vodní lázní tak dlouho, dokud se nespojí a úplně nerozpustí a poté misku sundáme z vodní lázně.
- Ve vedlejší nádobě si vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Tuto vaječnou pěnu poté vmícháme do čokolády s olejem.
- Smícháme všechny sypké ingredience (mandlovou mouku, holandské kakao a sůl) a po lžících tuto sypkou směs zamícháváme do té čokoládové.
- Do menšího plechu (cca ½ normálního), který si vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme asi 20-30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Pozor, brownies nepečeme úplně „dosucha“. Nejlepší je křupavé na povrchu a vláčné a mazlavé uvnitř.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…