Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Bezlepkové Míša řezy
Dezert, který milují děti, a dokonce i dospělí! Nadýchaný kakaový korpus, bohatý tvarohový krém a poleva v podobě čokoládové ganaše. To zní jako sen! Aby si tento dezert mohli vychutnat i lidé alergičtí na lepek, tak jsme pro vás připravili recept na bezlepkové Míša řezy ve zdravější podobě, který je téměř k nerozeznání od řezů obyčejných.
- Připravíme si plech, vyložíme ho pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- V dalším kroku si vyšleháme žloutky s medem nebo čekankovým sirupem. Do žloutků po vyšlehání vmícháme také kakao.
- V jiné nádobě si vyšleháme bílky do hustého sněhu. Po vyšlehání sníh opatrně vmícháme ke kakaové části těsta. Celé těsto vylijeme na předem připravený plech a dáme péci do trouby asi na 10 minut. Korpus v průběhu kontrolujeme, pečení probíhá opravdu rychle.
- Během pečení si umícháme tvarohovou náplň. Nejdříve si vyšleháme smetanu ke šlehání. Až bude opravdu tuhá, vmícháme ji do tvarohu s medem nebo čekankovým sirupem.
- Nezapomínejme na korpus v troubě. Po upečení ho necháme vychladnout a překrojíme ho na dvě poloviny. Jednu polovinu potřeme krémem a druhou částí korpusu tu první přiklopíme.
- Vše polijeme polevou, kterou si připravíme rozpuštěním čokolády a smetany nad vodní lázní.
- Necháme polevu chvíli ztuhnout a můžeme servírovat.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…