Recept ze dne
Bramborové gnocchi s lososem
Rychle, zdravě a chutně. Tak se dají připravit bramborové gnocchi s lososem. Gnocchi uvaříme v osolené vodě cca do 5 minut a přidáváme na pánev jako poslední. Losos se také osmahne jen krátce. Nejvíce času zabere očištění lososa. Filet oškrábeme od šupin a opláchneme studenou vodou, řádně vysušíme. Gnocchi se správně vyslovují jako “ňoky” a jsou to italské těstoviny – česky noky.
- Očistíme filet z lososa, umyjeme ve studené vodě a osušíme, pokrájíme na stejné kostky.
- Nasekáme šalotku na nudličky, stroužek česneku na jemno, cherry rajčátka na 1/4.
- Na rozpálenou pánev dáme olivový olej a kousek másla, krátce restujeme šalotku a česnek.
- Osolíme, opepříme a zaprášíme špetkou drceného kmínu.
- Přidáme lososa a chvilku restujeme, opatrně mícháme, po chvilce na minutku zarestujeme cherry rajčátka.
- Přidáme uvařené gnocchi a zlehka prohodíme se směsí na pánvi. Lehce zakápneme citrónem.
- Servírujeme do hlubokého talíře a ozdobíme polníčkem.
Extra tipy pro recept Bramborové gnocchi s lososem
- Různé druhy noků: Noků je spousta druhů a můžeme použít prakticky kterékoliv. Nejznámější jsou italské bramborové gnocchi (Gnocchi di patate), kukuřičné gnocchi (Gnocchi di polenta), římské noky (Gnocchi alla romana). Noky se zpravidla připravují ze směsy hladké nebo polohrubé mouky, brambor a vajec. Můžete vyzkoušet různé druhy mouk. Mouky jsou špaldové, ječné, žitné, kukuřičné, rýžové, ovesné, kokosové. Mouky s obsahem lepku nebo bezlepkové. Jestliže používáte bezlepkové mouky, musíte přidávat nějaké to pojivo "lepidlo" což je například guarová guma, xanthanová guma, kukuřičný škrob, rýžový škrob.
- Různé druhy příprav: Noky se nejčastěji připravují v sýrové, smetanové omáčce nebo s rajčaty. Rajčata jsou tradičně používány s mozzarellou a čerstvou bazalkou. V itálii se této kombinaci říká "Alla sorrentina" což se dá přeložit jako voňavá rajčata. Noky se dochucují různými pesty, másly a bylinkami. Zapékají se se zeleninou a parmazánem. Můžete je posypat oříšky, opraženou strouhankou či sýrem.
Bon Appétit!
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…