Recept ze dne
Drožďové knedlíčky do polévky
Jemné drožďové knedlíčky do polévky nebo jako příloha. Toto jídlo je populární v mnoha evropských zemích, jako jsou Německo, Rakousko, Česká republika, Slovensko a další. Původ drožďových knedlíčků není přesně znám, ale pravděpodobně pocházejí z Německa nebo Rakouska. Tento pokrm se stal oblíbeným v celé střední Evropě a mnoho zemí má své vlastní varianty a recepty na drožďové knedlíčky.
- Na pánvi rozpustíme trochu másla a krátce orestujeme kostku droždí.
- Jakmile je droždí rozpuštěné, vypneme sporák a přidáme strouhanku, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a důkladně vše promícháme.
- Přidáme jedno celé vejce a trochu mléka.
- Do směsi na drožďové knedlíčky postupně přidáváme trošku mléka do požadované konzistence. Směs se musí dát lehce rozetřít a přitom stále udržet tvar pohromadě (neroztéká se).
- V hrnci dáme vařit osolenou vodu.
- Drožďové knedlíčky tvarujeme lžičkou a dáváme do vroucí vody.
- Jakmile knedlíčky vyplavou na hladinu, necháme je cca minutku ještě povařit a vyndáváme.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…