Základní údaje

Recept ze dne

31 března, 2023

Čas

10 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

8 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

IT specialista, Počítačový nadšenec, Amatérský Kuchař, Food Fotograf, Otec 09/2022

Drožďové knedlíčky do polévky

Jemné drožďové knedlíčky do polévky nebo jako příloha. Toto jídlo je populární v mnoha evropských zemích, jako jsou Německo, Rakousko, Česká republika, Slovensko a další. Původ drožďových knedlíčků není přesně znám, ale pravděpodobně pocházejí z Německa nebo Rakouska. Tento pokrm se stal oblíbeným v celé střední Evropě a mnoho zemí má své vlastní varianty a recepty na drožďové knedlíčky.

Základní údaje

Recept ze dne

31 března, 2023

Doba přípravy

10 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

8 Kč
Postup
  • Na pánvi rozpustíme trochu másla a krátce orestujeme kostku droždí.
  • Jakmile je droždí rozpuštěné, vypneme sporák a přidáme strouhanku, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a důkladně vše promícháme.
  • Přidáme jedno celé vejce a trochu mléka.
  • Do směsi na drožďové knedlíčky postupně přidáváme trošku mléka do požadované konzistence. Směs se musí dát lehce rozetřít a přitom stále udržet tvar pohromadě (neroztéká se).
  • V hrnci dáme vařit osolenou vodu.
  • Drožďové knedlíčky tvarujeme lžičkou a dáváme do vroucí vody.
  • Jakmile knedlíčky vyplavou na hladinu, necháme je cca minutku ještě povařit a vyndáváme.

Tip - Nejen do polévky, ale i jako příloha!

Drožďové knedlíčky přidáváme do masových nebo zeleninových vývarů, ale také mohou být použity jako příloha k hlavnímu jídlu. Dají se připravit například podobně jako Gnocchi.

Bon Appétit!

Uložit recept

5/5 - (2 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

245 kcal

Bílkoviny

9 g

Tuky

3 g

Sacharidy

44 g
Komentáře

IT specialista, Počítačový nadšenec, Amatérský Kuchař, Food Fotograf, Otec 09/2022

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma