Recept ze dne
Základní údaje
31 března, 2023
10 minut
Jednoduchá
4 porce
8 Kč
Suroviny k receptu
1
stroužek
1
lžička
1
špetka
10
g
50
ml
50
g
1
špetka
Články

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
Drožďové knedlíčky do polévky

Základní údaje
31 března, 2023
10 minut
Jednoduchá
4 porce
8 Kč
Suroviny k receptu
1
stroužek
1
lžička
1
špetka
10
g
50
ml
50
g
1
špetka
Jemné drožďové knedlíčky do polévky nebo jako příloha. Toto jídlo je populární v mnoha evropských zemích, jako jsou Německo, Rakousko, Česká republika, Slovensko a další. Původ drožďových knedlíčků není přesně znám, ale pravděpodobně pocházejí z Německa nebo Rakouska. Tento pokrm se stal oblíbeným v celé střední Evropě a mnoho zemí má své vlastní varianty a recepty na drožďové knedlíčky.
Postup
- Na pánvi rozpustíme trochu másla a krátce orestujeme kostku droždí.
- Jakmile je droždí rozpuštěné, vypneme sporák a přidáme strouhanku, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a důkladně vše promícháme.
- Přidáme jedno celé vejce a trochu mléka.
- Do směsi na drožďové knedlíčky postupně přidáváme trošku mléka do požadované konzistence. Směs se musí dát lehce rozetřít a přitom stále udržet tvar pohromadě (neroztéká se).
- V hrnci dáme vařit osolenou vodu.
- Drožďové knedlíčky tvarujeme lžičkou a dáváme do vroucí vody.
- Jakmile knedlíčky vyplavou na hladinu, necháme je cca minutku ještě povařit a vyndáváme.
Tip - Nejen do polévky, ale i jako příloha!
Drožďové knedlíčky přidáváme do masových nebo zeleninových vývarů, ale také mohou být použity jako příloha k hlavnímu jídlu. Dají se připravit například podobně jako Gnocchi.
Bon Appétit!
Nutriční hodnoty
245 kcal
9 g
3 g
44 g
Další recepty
E-book - 12 efektivních
cviků na břicho
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
