Low-carb burgery nebo chcete-li nízkosacharidové karbanátky mají v dietním jídelníčku svoje neopominutelné místo. Připravíte je v mnoha verzích a chutnají opravdu skvěle.
Je úplně jedno, jestli budete bochánkům z mletého masa říkat karbanátky jako vaše babička, nebo burgery či hamburgery, jak je zvykem na druhé straně Atlantiku. Pokud z receptu vynecháte mouku a strouhanku, máte dokonalou low-carb verzi. Zbývá už jen zvolit vhodnou přílohu, ale i tady se vám nabízí hned několik možností, najdete je na konci receptu.
Jak okořenit – pokud chcete karbanátek po vzoru svojí babičky, použijte majoránku, oregano, sůl a pepř. Kdo má raději styl amerických burgerů, sáhne po worcestershirské omáčce, vhodná je i dijonská hořčice, trocha utřeného česneku, najemno nakrájená cibule, tymián či koriandr. Případně můžete vsadit na samotnou chuť masa a použít jen sůl a pepř.