Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Články

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma
Krevetové rizoto

Tohle jídlo vám bude připomínat letní dovolenou, prospěje štíhlé linii, dodá tělu kvalitní bílkoviny, sacharidy i zdravé tuky v rozumném množství.
Hodně lidí má z přípravy mořských plodů obavy, přitom ve většině případů jde o velmi jednoduchý postup a vůbec nepotřebujete mít zkušenosti světových šéfkuchařů, abyste si s těmito surovinami dobře poradili. Krevetové rizoto navodí atmosféru exotických dálek, i když bude za okny řádit podzimní plískanice.
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibulku.
- Zalijte ji bílým vínem a za stálého míchání přiveďte k varu.
- Nyní přidejte horký kuřecí vývar a rýži, vařte při střední teplotě a za občasného promíchání asi 20 minut. Rýže by měla být měkká a absorbovat většinu tekutiny.
- Vedle na pánvi rozpusťte máslo, přidejte utřený česnek a asi minutu restujte. Poté přidejte krevety a worcestershirskou omáčku. Povařte, krevety by měly být růžové a po rozkrojení bez náznaku syrovosti.
- Hotové krevety vidličkou rozdělte na menší kousky a opatrně vmíchejte do rýže.
- Jednotlivé porce můžete zdobit nasekanou čerstvou natí jarní cibulky.
Opravdu vymazlený recept
Věnujte pozornost detailům a uvidíte, že se to na výsledném pokrmu pozitivně odrazí:
- ideální je použít rýži arborio, která se skvěle hodí právě k přípravě rizota;
- dejte přednost chlazeným krevetám před mraženými, nikdo nezpochybňuje cenový rozdíl, ale až budete mít možnost porovnat výsledek po chuťové stránce, příště už nezaváháte;
- místo suchého bílého vína používá někdo vermut pro jeho kořeněnou chuť, jestli dáváte přednost vaření bez alkoholu, přidejte šťávu z hroznového vína;
- dopřejte si čerstvě mletý pepř i sůl, tohle jídlo si zaslouží, abyste řešili i ty nejmenší drobnosti.
Vegetariánská verze aneb když nejsou krevety
Skvělé bude rizoto například s čerstvým chřestem nebo dušenými houbami a trochou parmezánu.
Správné skladování
Krevetové rizoto vám v lednici vydrží až tři dny, je dobré ho pak ohřívat na pánvi podlité trochou vývaru.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
E-book - 12 efektivních
cviků na břicho
