Základní údaje

Recept ze dne

16 března, 2023

Čas

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

120 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Certifikovaný poradce pro výživu a suplementaci.
Pomohu Vám, jak zhubnout zdravě a udržitelně.
Ukáži, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
Ráda vás nasměruji na cestu svého lepšího já a povedu Vás po ní.

Kuřecí závitky se špenátem

Drůbeží maso je nejvhodnějším masem do redukčního jídelníčku. Obsahuje hodně bílkovin a je málo tučné. Kuřecí závitek je dobrým příkladem toho, jak obsah bílkovin ještě navýšit. Zároveň maso bude díky náplni šťavnaté a velmi chutné, i když bude pečené.

Základní údaje

Recept ze dne

16 března, 2023

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

120 Kč
Postup
  • Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme a vaříme v mírně osolené vodě. 
  • Kuřecí prso si očistíme, rozkrojíme na velký plátek, ale nedokrojíme. Rozklepeme a okořeníme, osolíme, opepříme. Vložíme plátek šunky, sýra a od nejspodnější části zarolujeme do závitku. 
  • Do pekáčku si vložíme lžíci oleje a položíme závitek. Pečeme cca 40min na 180 st. 
  • Mezitím si v hrnci připravíme špenátový protlak. Osolíme, přidáme česnek a mícháme, dokud není hotový.  

Špenátový protlak můžeme vyměnit za čerstvý špenát, který očistíme, nasekáme na menší kousky a smažíme na pánvi. Pokud chceme recept uvařit ve větším množtví, připravíme si více kusů kuřecích prsou, které plníme podle receptu nebo podle své chuti. 

Dobrou chuť.

Uložit recept

5/5 - (3 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

447 kcal

Bílkoviny

53 g

Tuky

11 g

Sacharidy

31 g
Komentáře

Certifikovaný poradce pro výživu a suplementaci.
Pomohu Vám, jak zhubnout zdravě a udržitelně.
Ukáži, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
Ráda vás nasměruji na cestu svého lepšího já a povedu Vás po ní.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma