Základní údaje

Recept ze dne

14.7.22

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

1 porce

Odhad ceny za porci

20 Kč

Suroviny k receptu

Nutriční hodnoty

Kalorie

260 kcal

Bílkoviny

12 g

Tuky

22 g

Sacharidy

2 g

O autorovi

Katka-Gotzova
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozic...

Katka Götzová

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Recept na low-carb bábovku

low carb bábovka

Základní údaje

Recept ze dne

14.7.22

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

Jednoduchá

Množství

1 porce

Odhad ceny za porci

20 Kč

Suroviny k receptu

Vítejte v dietním režimu, který fandí dezertům. Nízkosacharidové stravování vám umožní dopřát si k odpolední kávě kousek koláče nebo bábovky, jen potřebujete ten správný recept.  

Hubnutí se vůbec nemusí odehrávat v nekomfortním režimu za doprovodu kručení v břiše. Naopak! Jestli se máte nadbytečných kil zbavit efektivně, zdravě a jednou pro vždy, měli byste se dopracovat ke stravovacímu systému, který vás nebude stresovat. Nízkosacharidová dieta se pro mnoho lidí postupně stala nikoliv přechodným, ale trvalým způsobem stravování. Konec konců záleží jen na vás, jak si to s dávkami sacharidů nastavíte. Oblíbených dezertů se ale rozhodně nevzdávejte, vyzkoušejte s námi…

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C a vymazanou formu na bábovku vysypejte mandlovou nebo kokosovou moukou.
  • Smíchejte žloutky, jogurt, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo.
  • Z oddělených bílků ušlehejte pevný sníh.
  • Ke směsi se žloutky přidejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a sladilo. Vše dobře promíchejte.
  • Nyní pomalu vmíchejte ušlehaný sníh. Hotové těsto nalijte do připravené formy.
  • Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut. Na první fázi pečení je možné formu nahoře zakrýt (například pokličkou) a odkrytou pak bábovku dopékat až cca posledních 5 minut.
  • Až vyndáte hotovou bábovku z trouby, nechte ji nejprve dobře vychladnout a pak teprve opatrně vyklopte.

Je libo malou obměnu?

Kdo má rád bábovku nadýchanější, může ¼ dávky mandlové mouky nahradit kokosovou.

Pro zvýraznění chuti přidejte do těsta trochu citrónové kůry.

Když přidáte do části těsta lžičku kvalitního kakaa bez cukru, vznikne oblíbená mramorovaná bábovka, která bude mít určitě obrovský úspěch.

Množství bílkovin navýšíte, když do těsta přidáte tvaroh, bábovka pak bude hutnější (pozor při vyklápění), dává tedy smysl použít do tvarohové low-carb bábovky kombinaci mandlové a kokosové mouky.

Nebojte se low-carb bábovku předložit i návštěvám, které nízkosacharidové stravě jinak neholdují. S největší pravděpodobností je vůbec nenapadne, že jste ten skvělý zákusek připravili bez mouky a cukru.

Ohodnoťte tento článek/recept

Nutriční hodnoty

Kalorie

260 kcal

Bílkoviny

12 g

Tuky

22 g

Sacharidy

2 g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Vyhledávání

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.