Základní údaje

Recept ze dne

14 července, 2022

Čas

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

20 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

low carb bábovka

Recept na low-carb bábovku

Vítejte v dietním režimu, který fandí dezertům. Nízkosacharidové stravování vám umožní dopřát si k odpolední kávě kousek koláče nebo bábovky, jen potřebujete ten správný recept.  

Hubnutí se vůbec nemusí odehrávat v nekomfortním režimu za doprovodu kručení v břiše. Naopak! Jestli se máte nadbytečných kil zbavit efektivně, zdravě a jednou pro vždy, měli byste se dopracovat ke stravovacímu systému, který vás nebude stresovat. Nízkosacharidová dieta se pro mnoho lidí postupně stala nikoliv přechodným, ale trvalým způsobem stravování. Konec konců záleží jen na vás, jak si to s dávkami sacharidů nastavíte. Oblíbených dezertů se ale rozhodně nevzdávejte, vyzkoušejte s námi…

Základní údaje

Recept ze dne

14 července, 2022

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

20 Kč
Postup
  • Předehřejte si troubu na 180 °C a vymazanou formu na bábovku vysypejte mandlovou nebo kokosovou moukou.
  • Smíchejte žloutky, jogurt, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo.
  • Z oddělených bílků ušlehejte pevný sníh.
  • Ke směsi se žloutky přidejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a sladilo. Vše dobře promíchejte.
  • Nyní pomalu vmíchejte ušlehaný sníh. Hotové těsto nalijte do připravené formy.
  • Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut. Na první fázi pečení je možné formu nahoře zakrýt (například pokličkou) a odkrytou pak bábovku dopékat až cca posledních 5 minut.
  • Až vyndáte hotovou bábovku z trouby, nechte ji nejprve dobře vychladnout a pak teprve opatrně vyklopte.

Je libo malou obměnu?

Kdo má rád bábovku nadýchanější, může ¼ dávky mandlové mouky nahradit kokosovou.

Pro zvýraznění chuti přidejte do těsta trochu citrónové kůry.

Když přidáte do části těsta lžičku kvalitního kakaa bez cukru, vznikne oblíbená mramorovaná bábovka, která bude mít určitě obrovský úspěch.

Množství bílkovin navýšíte, když do těsta přidáte tvaroh, bábovka pak bude hutnější (pozor při vyklápění), dává tedy smysl použít do tvarohové low-carb bábovky kombinaci mandlové a kokosové mouky.

Nebojte se low-carb bábovku předložit i návštěvám, které nízkosacharidové stravě jinak neholdují. S největší pravděpodobností je vůbec nenapadne, že jste ten skvělý zákusek připravili bez mouky a cukru.

Podívejte se na více informací o Low carb dietě a třeba ji vyzkoušejte i vy.

Uložit recept

3.6/5 - (8 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

260 kcal

Bílkoviny

12 g

Tuky

22 g

Sacharidy

2 g
Komentáře

Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma