Základní údaje

Recept ze dne

24 února, 2023

Čas

40 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

3_porce

Odhad za porci

50 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Certifikovaný poradce pro výživu a suplementaci.
Pomohu Vám, jak zhubnout zdravě a udržitelně.
Ukáži, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
Ráda vás nasměruji na cestu svého lepšího já a povedu Vás po ní.

Mrkvové tartaletky s tvarohem

Mrkvová tartaletka s tvarohem

Zelenina ve sladkém dezertu? A proč ne! Mrkev, narozdíl od většiny druhů zeleniny, má lepší výživovou hodnotu, pokud je tepelně upravena. Díky své sladké chuti dezert dokonce přírodně osladí a tudíž není zapotřebí přidávat zbytečné množství cukru navíc.

Základní údaje

Recept ze dne

24 února, 2023

Doba přípravy

40 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

3_porce

Odhad za porci

50 Kč
Postup
  • Nejprve si připravíme ingredience na korpus.
  • Smícháme ovesné vločky (kdo chce může je umlít v mouku) s kokosovou moukou.
  • Do mouky rozklepneme vajíčko.
  • Mrkev nastrouháme najemno a přidáme ke směsi.
  • Nakonec vlijeme mléko a vše zamícháme.
  • Postupně plníme všechny formičky směsí a utlačujeme vidličkou, aby nám vznikl korpus pro naplnění.
  • Dále si připravíme náplň.
  • Smícháme tvaroh s vajíčkem, sladidlem a pudinkovým práškem.
  • Plníme korpus tartaletek tak, aby nám náplň nepřetékala přes okraje.
  • Nakonec posypeme ovocem nebo oříšky.
  • Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180st na cca 25 minut, dozlatova.
  • Během pečení neotvíráme dveře trouby, aby nám tvaroh zůstal krásně nadýchaný.

Tartaletky můžeme podávat s jogurtem, nebo ještě polít čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (2 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

258 kcal

Bílkoviny

17 g

Tuky

8 g

Sacharidy

26 g
Komentáře

Certifikovaný poradce pro výživu a suplementaci.
Pomohu Vám, jak zhubnout zdravě a udržitelně.
Ukáži, jak se stravovat vyváženě a jednoduše.
Ráda vás nasměruji na cestu svého lepšího já a povedu Vás po ní.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma