Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Panna cotta – dietní a zdravý recept
Dopřejte si dezert, který vás alespoň na chvíli přenese do slunné Itálie. Obavy o štíhlou linii můžete díky našemu receptu klidně nechat doma.
Jestli prvenství v popularitě italských dezertů drží tiramisu (mrkněte také na naše zdravé low carb tiramisu), pak stříbrná medaile bez pochyby patří panna cottě. Smetanovou pochoutku navíc můžete dochutit na spoustu způsobů a když místo cukru použijete vhodné sladidlo, není třeba si dělat starosti ohledně dietního režimu.
- Sypkou želatinu rozmíchejte ve studené vodě, dobře to půjde vidličkou. Pár minut ji nechte, aby se dokonale rozpustila.
- Pak přilijte vodu horkou a opět pečlivě promíchejte.
- Smetanu přiveďte na pokraj varu, smíchejte s želatinou, sladidlem a špetkou soli.
- Vzniklou směs rozdělte do mističek či skleniček. Záleží jen na vás, jestli budete zatuhlou panna cottu následně vyklápět na talířek a zdobit nebo servírovat ve skleničce.
- Nyní nechte dezerty dobře vychladnout. Doporučují se alespoň 2 hodiny v lednici.
Při zdobení popusťte uzdu fantazii
- skvělá bude domácí panna cotta s lesním ovocem, ať už použijete čerstvé nebo mražené;
- z mraženého ovoce je možné připravit sladkou omáčku, kterou dezert před servírováním zalijete;
- na ozdobu můžete použít snítku čerstvé máty, případně pár hoblinek strouhané hořké čokolády;
- výborná bude i s trochou mleté skořice.
Nebojte se experimentovat
- množství bílkovin navýšíte, když při přípravě panna cotty použijete proteinový prášek, který rozmícháte do vody s želatinou;
- kdo má strach z tuků obsažených ve smetaně, může místo toho použít tvaroh, možná je i kombinace tvarohu a řeckého jogurtu;
- pokud část vody nahradíte espressem, pochutnáte na báječné kávové panna cottě;
- paleo verzi získáte, když místo smetany použijete kokosové mléko.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…