Základní údaje

Recept ze dne

14 července, 2022

Čas

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

35 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

low carb tiramisu

Zdravé low-carb tiramisu

Přidejte do svojí sbírky low-carb dezertů naprosto famózní zdravé tiramisu.

Oblíbený italský dezert provoněný čerstvou kávou a amaretem má i svou nízkosacharidovou verzi a věřte, že se vůbec nemusíte po chuťové stránce uchylovat ke kompromisům. Uznáváme, že příprava nepatří k nejjednodušším, ale investovaná snaha i čas budou dokonale vyváženy skvělým dezertem, jehož výživová hodnota splňuje zásady low-carb stravování.

Základní údaje

Recept ze dne

14 července, 2022

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

35 Kč
Postup
  • Předehřejte si troubu na 180 °C a vymazanou formu na dort vysypejte mandlovou nebo kokosovou moukou.
  • V míse na těsto promíchejte suché ingredience (použijte pouze 40 g erythritolu), do kterých pak přidejte žloutky a rozpuštěné máslo.
  • Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který následně opatrně přimíchejte do těsta.
  • Hotové těsto nalijte do vysypané formy a pečte 15-20 minut.
  • Upečenou placku nechte chvíli vychladnout a pak ji opatrně podélně rozkrojte.
  • Nyní si připravte krém, nejprve našlehejte šlehačku.
  • Poté rozmíchejte mascarpone s 30 g erythritolu a pomalu vmíchejte šlehačku.
  • Do espressa, které by mělo mít ideálně pokojovou teplotu, přidejte dvě lžíce amareta.
  • Nyní kávou s amaretem opatrně a zlehka pokropte spodní díl piškotu, který vám zůstal v dortové formě.
  • Pak piškot potřete polovinou připraveného krému, který následně posypejte trochou kakaa nebo karobu.
  • Opatrně přiklopte druhou polovinou piškotu, kterou opět pokropíte kávou a potřete druhou polovinou krému. I nyní přijde navrch vrstva kakaa či karobu.
  • Hotové tiramisu dejte do ledničky odležet.

Tipy, jak zvýšit šance na úspěch

Low-carb piškot namáčejte v menším množství espressa s amaretem, než jste byli zvyklí při použití klasických piškotů. Dezert pak bude lépe držet tvar a nebude nepříjemně mazlavý.

Je dobré používat šlehačku i mascarpone až poté, co jste je nějakou dobu ponechali při pokojové teplotě. Krém bude nadýchaný a hladký.

V lednici vám low-carb tiramisu vydrží jeden až dva dny, připravujte ho tedy v množství, které bezpečně zkonzumujete, případně zbylé kousky včas zamrazte.

Mražené tiramisu rozmrazujte tak, že ho na noc z mrazáku přesunete do ledničky. K dopolední kávě už bude dezert dokonale připravený.

Uvidíte, že i nízkosacharidové tiramisu může sklidit velký úspěch. V tomto případě navíc potěší nejenom příznivce low-carb stravy, ale i bezlepkové diety.

Uložit recept

Ohodnoťte tento článek/recept
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

213 kcal

Bílkoviny

9 g

Tuky

18 g

Sacharidy

6 g
Komentáře

Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma