Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Zdravé low-carb tiramisu
Přidejte do svojí sbírky low-carb dezertů naprosto famózní zdravé tiramisu.
Oblíbený italský dezert provoněný čerstvou kávou a amaretem má i svou nízkosacharidovou verzi a věřte, že se vůbec nemusíte po chuťové stránce uchylovat ke kompromisům. Uznáváme, že příprava nepatří k nejjednodušším, ale investovaná snaha i čas budou dokonale vyváženy skvělým dezertem, jehož výživová hodnota splňuje zásady low-carb stravování.
- Předehřejte si troubu na 180 °C a vymazanou formu na dort vysypejte mandlovou nebo kokosovou moukou.
- V míse na těsto promíchejte suché ingredience (použijte pouze 40 g erythritolu), do kterých pak přidejte žloutky a rozpuštěné máslo.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který následně opatrně přimíchejte do těsta.
- Hotové těsto nalijte do vysypané formy a pečte 15-20 minut.
- Upečenou placku nechte chvíli vychladnout a pak ji opatrně podélně rozkrojte.
- Nyní si připravte krém, nejprve našlehejte šlehačku.
- Poté rozmíchejte mascarpone s 30 g erythritolu a pomalu vmíchejte šlehačku.
- Do espressa, které by mělo mít ideálně pokojovou teplotu, přidejte dvě lžíce amareta.
- Nyní kávou s amaretem opatrně a zlehka pokropte spodní díl piškotu, který vám zůstal v dortové formě.
- Pak piškot potřete polovinou připraveného krému, který následně posypejte trochou kakaa nebo karobu.
- Opatrně přiklopte druhou polovinou piškotu, kterou opět pokropíte kávou a potřete druhou polovinou krému. I nyní přijde navrch vrstva kakaa či karobu.
- Hotové tiramisu dejte do ledničky odležet.
Tipy, jak zvýšit šance na úspěch
Low-carb piškot namáčejte v menším množství espressa s amaretem, než jste byli zvyklí při použití klasických piškotů. Dezert pak bude lépe držet tvar a nebude nepříjemně mazlavý.
Je dobré používat šlehačku i mascarpone až poté, co jste je nějakou dobu ponechali při pokojové teplotě. Krém bude nadýchaný a hladký.
V lednici vám low-carb tiramisu vydrží jeden až dva dny, připravujte ho tedy v množství, které bezpečně zkonzumujete, případně zbylé kousky včas zamrazte.
Mražené tiramisu rozmrazujte tak, že ho na noc z mrazáku přesunete do ledničky. K dopolední kávě už bude dezert dokonale připravený.
Uvidíte, že i nízkosacharidové tiramisu může sklidit velký úspěch. V tomto případě navíc potěší nejenom příznivce low-carb stravy, ale i bezlepkové diety.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…