Základní údaje

Recept ze dne

14.7.22

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad ceny za porci

35 Kč

Suroviny k receptu

500
g
2
lžíce
70
g
1
lžička
2
lžíce
250
ml
1
špetka
4
ks
1
lžička

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

O autorovi

Katka-Gotzova
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozic...

Katka Götzová

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Zdravé low-carb tiramisu

Katka-Gotzova

Katka Götzová

14 července, 2022

Katka-Gotzova

Katka Götzová

14 července, 2022

Sdílejte:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
low carb tiramisu

Základní údaje

Recept ze dne

14.7.22

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad ceny za porci

35 Kč

Suroviny k receptu

500
g
2
lžíce
70
g
1
lžička
2
lžíce
250
ml
1
špetka
4
ks
1
lžička

Přidejte do svojí sbírky low-carb dezertů naprosto famózní zdravé tiramisu.

Oblíbený italský dezert provoněný čerstvou kávou a amaretem má i svou nízkosacharidovou verzi a věřte, že se vůbec nemusíte po chuťové stránce uchylovat ke kompromisům. Uznáváme, že příprava nepatří k nejjednodušším, ale investovaná snaha i čas budou dokonale vyváženy skvělým dezertem, jehož výživová hodnota splňuje zásady low-carb stravování.

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C a vymazanou formu na dort vysypejte mandlovou nebo kokosovou moukou.
  • V míse na těsto promíchejte suché ingredience (použijte pouze 40 g erythritolu), do kterých pak přidejte žloutky a rozpuštěné máslo.
  • Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který následně opatrně přimíchejte do těsta.
  • Hotové těsto nalijte do vysypané formy a pečte 15-20 minut.
  • Upečenou placku nechte chvíli vychladnout a pak ji opatrně podélně rozkrojte.
  • Nyní si připravte krém, nejprve našlehejte šlehačku.
  • Poté rozmíchejte mascarpone s 30 g erythritolu a pomalu vmíchejte šlehačku.
  • Do espressa, které by mělo mít ideálně pokojovou teplotu, přidejte dvě lžíce amareta.
  • Nyní kávou s amaretem opatrně a zlehka pokropte spodní díl piškotu, který vám zůstal v dortové formě.
  • Pak piškot potřete polovinou připraveného krému, který následně posypejte trochou kakaa nebo karobu.
  • Opatrně přiklopte druhou polovinou piškotu, kterou opět pokropíte kávou a potřete druhou polovinou krému. I nyní přijde navrch vrstva kakaa či karobu.
  • Hotové tiramisu dejte do ledničky odležet.

Tipy, jak zvýšit šance na úspěch

Low-carb piškot namáčejte v menším množství espressa s amaretem, než jste byli zvyklí při použití klasických piškotů. Dezert pak bude lépe držet tvar a nebude nepříjemně mazlavý.

Je dobré používat šlehačku i mascarpone až poté, co jste je nějakou dobu ponechali při pokojové teplotě. Krém bude nadýchaný a hladký.

V lednici vám low-carb tiramisu vydrží jeden až dva dny, připravujte ho tedy v množství, které bezpečně zkonzumujete, případně zbylé kousky včas zamrazte.

Mražené tiramisu rozmrazujte tak, že ho na noc z mrazáku přesunete do ledničky. K dopolední kávě už bude dezert dokonale připravený.

Uvidíte, že i nízkosacharidové tiramisu může sklidit velký úspěch. V tomto případě navíc potěší nejenom příznivce low-carb stravy, ale i bezlepkové diety.

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

500
g
2
lžíce
70
g
1
lžička
2
lžíce
250
ml
1
špetka
4
ks
1
lžička