Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Vegetariánská musaka
Brambory se zeleninou, lahodným sýrem a trochou jogurtu. Jednoduchý, ale přitom tak chutný oběd, který stihnete i za 30 minut a nasytíte jím celou rodinu.
Jestliže nemáte chuť na maso a raději byste dnešní oběd uvařili bez něj, tak zkuste tento jednoduchý a chutný oběd a jako výsledek vám bude chutný oběd, za který vám bude odměnou jen chvála.
- Brambory si uvařte (ne úplně, tak napůl) a nakrájejte na tenké plátky. Lilek si omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Tyto plátky opékejte jemně osolené a opepřené na trošce oleje na pánvi z obou stran.
- I rajčata si nakrájejte na tenké plátky a sýr si nastrouhejte na hrubém struhadle.
- S vrstvením začínejte plátky brambor, které osolte opepřete a posypte provensálským kořením. Následuje lilek, plátky rajčat, polovina sýra a opět plátky brambor (opět okořeníme).
- Poslední vrstva bude jogurt rozmíchaný s vejci a tuto vrstvu posypte druhou polovinou sýra.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut (podle typu trouby).
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…