Recept ze dne
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Zdravé banánové palačinky
Nic nezpříjemní víkendová rána víc než dobrá snídaně nebo brunch. Pokud jste zastánci sladkých jídel, určitě vyzkoušejte recept na naše zdravé banánové palačinky. Příprava je sice jednoduchá, ale chuť se s přehledem vyrovná dobrotám, které servírují na snídaňovém menu ty nejlepší kavárny. Možná budete sami překvapeni, jak si banán, med a řecký jogurt v receptu skvěle rozumí!
Klasické palačinky jsou rychlé a stačí na ně pouze tři ingredience, proč tedy vymýšlet nový recept a přidávat banány? Je to jednoduché. Těsto na palačinky z banánů je příjemně sladké, takže můžete sáhnout po náplni, která není plná cukru, a přesto si užít „nebe v hubě“. Palačinky s přeslazenou marmeládou raději nechte v dětských vzpomínkách a zkuste trochu vyváženější kombinaci. Další výhodou zdravých banánových palačinek je to, že si je můžete vychutnat klidně i samotné – zcela bez náplně. Skvěle však chutnají také potřené máslem.
- V misce rozmixujte ponorným mixérem banány, vajíčka, mouku, mléko, špetku soli a prášek do pečiva. Těsto musí být hezky hladké, nebude však vypadat úplně stejně jako to, které připravujete na obyčejné palačinky. Konzistence by měla být spíše tekutější.
- Na nepřilnavou pánev dejte trochu kokosového oleje a rozpalte ji.
- Můžete se pustit do smažení banánových palačinek. Každá bude potřebovat přibližně 3 až 4 minuty z každé strany, než se zbarví do zlatohněda.
- Každou palačinku potřete trochou řeckého jogurtu a pokapejte medem. Můžete také přidat mandle, které opečete na pánvi nebo vlašské ořechy nakrájené nadrobno.
Na co si dát při přípravě banánových palačinek pozor?
Pokud chcete, aby se banánové palačinky povedly tak, jak mají, nepodceňte důkladné mixování ingrediencí. Kousky banánu nebo hrudky mouky mohou výsledný dojem z receptu úplně zkazit. Důležitá je také správně rozpálená pánev dostatečně potřená kokosovým olejem. Není totiž nic horšího než zápas s palačinkou, která se lepí a trhá, obzvlášť po ránu, kdy se těšíte, až si v klidu sednete a užijete si snídani.
Zdravé banánové palačinky můžete i zamrazit
Nejste zrovna ranní ptáče? Udělejte si dvojitou porci těsta na palačinky z banánů a nasmažte si nějaké do zásoby. Stačí je zabalit do voskového papíru, uložit do krabičky nebo do sáčku a zamrazit. Při správném uchovávání vám v lednici vydrží až měsíc. Jakmile si je budete chtít rozmrazit, stačí je vytáhnout a nechat v ledničce. Palačinky si tak zachovají mnohem lepší strukturu než při rozmrazování v mikrovlnce.
Digitální markeťačka, která se zaměřuje na projekty z oblasti zdraví a krásy. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals. Volný čas tráví v přírodě, ve fitku nebo čtením dobré knížky.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…