Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Zdravé muffiny do dietní rutiny
Snadné, rychlé a lákavé – to jsou muffiny. Pochoutky z papírového košíčku si své místo v našem jídelníčku určitě zaslouží. Jen musíte vždy zohlednit svoje dietní nároky.
Muffiny patří mezi mistry převleku. Zhostí se role zdravé snídaně, poslouží jako báječný dezert. Připravíte je naslano i nasladko a zohlednit můžete prakticky jakýkoliv stravovací režim. Naše recepty na zdravé muffiny potěší příznivce nízkosacharidového stravování.
Vajíčkové, slané muffiny – snídaně, která nastartuje váš den
- Předehřejte si troubu na 200 °C, případně můžete muffiny i zeleninu připravovat v horkovzdušné fritéze.
- Ve velké míse smíchejte brokolici, květák, papriku a olivový olej. Zeleninu dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte zhruba 15 minut. Kdo nemá ráno moc času, můžete mít zeleninu nachystanou dopředu – opečenou nebo povařenou.
- Do 6 formiček na muffiny si připravte papírové košíčky a ty pak plňte zeleninou.
- Vajíčka rozšlehejte s mlékem, solí a pepřem. Poté vmíchejte strouhaný sýr (ideální je čedar, v receptu uvádíme uzený eidam, volba záleží na vás) a tuto směs rozdělte do muffinových formiček.
- Pečte v rozehřáté troubě nebo horkovzdušné fritéza dozlatova.
Nemáte rádi brokolici ani květák?
Nic se neděje. Do vaječné směsi můžete přidávat i kombinace jiných ingrediencí, oblíbené jsou například:
- šunka a sýr eidam;
- slanina a čedar;
- restované žampiony;
- povařený chřest;
- čerstvý baby špenát a sýr feta;
- červená cibulka, nakrájené olivy a čerstvá bazalka.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…