Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Zdravé palačinky s banánem
Připravit palačinky nemusí být žádná věda a zvládnou to i naši nejmenší. Tyto palačinky jsou jednoduše skvělé: rychlé, zdravé, chutnají po banánu a vodní po skořici. A pokud se domníváte, že banánové palačinky jsou jídlo pouze k snídani, vyvedu vás z omylu.
Naše banánové palačinky si můžete připravit jak ke snídani, tak i ke svačině a vlastně kdykoli během dne, kdy dostanete na tuto banánovo-skořicovou dobrotu chuť.
- Do hlubší misky si vložte oloupané banány, které si rozmačkejte co nejlépe vidličkou. Přimíchejte 2 celá vejce a společně prošlehejte vidličkou.
- K banánové směsi přilijte mléko, přidejte cukr a skořici a zahustěte moukou.
- Tuto směs opékejte na ploché (palačinkové) pánvi z každé strany asi 2 až 2 a půl minuty. 4.
- Ze směsi vytvoříte asi 4 silnější palačinky nebo 8 menších.
TIP: Palačinky můžete podávat s tvarohem vyšlehaným s čekankovým sirupem, s čerstvým lesním ovocem, domácí méně sladkou marmeládou, ořechovým máslem nebo domácí sladkou pomazánkou. Pokud se vám ani jedna z těchto možností příliš nezamlouvá, palačinky jsou dokonalé i samotné!
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…