Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Články

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma
Adžika s pečeným pangasem

Lehce pikantní a aromatická směs koření, jenž se nejčastěji používá v arménské, gruzínské či zakavkazské kuchyni. To je adžika. Využití nalezne nejen při přípravě různých druhů mas, ale i zeleninových pokrmů či nádivek.
S pomocí tohoto receptu si hravě zvládnete připravit rýži se zeleninou a především kořením adžika, jenž obsahuje sůl, česnek, sladkou papriku, saturejku, chilli, kopr, bobkový list, bazalku, majoránku, petržel, koriandr a další. Další nedílnou součástí tohoto pokrmu je také pečený pangas, balkánský sýr či olivy.
Postup
- Cibulku si nakrájíme najemno. Nakrájíme i papriku a žampiony. Mrkev a cuketu nastrouháme, a sice na hrubém struhadle.
- Na másle či oleji osmažíme připravenou cibulku. Jakmile začne zlátnout, přidáme i nakrájenou a nastrouhanou zeleninu. Zprudka orestujeme a poté přidáme plechovku krájených rajčat a protlak.
- Nyní následuje rýže. Tuto propláchneme a nasypeme ke vzniklé zeleninové směsi, jenž nyní okořeníme - adžikou a zalijeme vývarem.
- Vaříme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Na závěr osolíme, opepříme a podáváme s pečenými rybími filety.
Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
E-book - 12 efektivních
cviků na břicho
