Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Bezlepkové bramborové knedlíky (plněné ovocem)
Přichází léto a okolo nás začíná dozrávat spousta ovoce. Co takhle zabalit je do kabátku z brambor a vytvořit tak bezlepkové bramborové ovocné knedlíky?
Tyto knedlíky jsou přímo pohlazením na duši díky jejich lehkému bramborovému obalu a při každém kousnutí jen budete litovat, proč jste jich neuvařili více. Až tak moc jsou dobré!
- Nejprve si uvaříme brambory opravdu doměkka. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
- Přidáme mouku, škrob a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z tohoto těsta si odkrojíme polovinu, kterou si vyválíme na slabší plát. Z tohoto plátu vykrajujeme větší čtverce, do kterých později zabalíme švestky nebo ovoce, které jsme zrovna měli doma. Poté si vyválíme druhou polovinu těsta a postup opakujeme.
- Takto připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut nebo do té doby, dokud nevyplavou.
- Uvařené knedlíky posypeme strouhaným tvarohem, cukrem, skořicí a poléváme máslem.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…