Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Články

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma
Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Blíží se Vánoce a vy byste si nejraději dali něco sladkého, jenže vám v tom brání intolerance na lepek? S tímto receptem vyhovíte jak své alergii, tak i tradici. Tyto rohlíčky vás na první pohled upoutají svým vylepšeným složením, ale především i chutí. A nejlepší na tom je, že jsou od obyčejných rohlíčků téměř nerozeznatelné. Tak šup do pečení!
Postup
- Těsto si vytvoříme opravdu hodně jednoduše. Bezlepkovou mouku smícháme s mletými ořechy a cukrem.
- Do této směsi postupně vpracujeme povolené máslo a žloutek.
- Vypracované těsto necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Pokud však nemáte čas, bude stačit i hodina.
- Po odležení tvarujeme malé rohlíčky, které pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 minut.
- Po upečení je ještě vlažné obalujeme v (ne)cukru nebo směsi krystalového, moučkového a vanilkového cukru. Po obalení je můžeme skládat do krabice (pokud je tedy hned nesníte).
TIP: Vanilkové rohlíčky bez lepku chutnají téměř jako originální. Pro ještě vanilkovější chuť můžete přidat do těsta trošku vanilkového aromatu nebo lusku.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
E-book - 12 efektivních
cviků na břicho
