Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Blíží se Vánoce a vy byste si nejraději dali něco sladkého, jenže vám v tom brání intolerance na lepek? S tímto receptem vyhovíte jak své alergii, tak i tradici. Tyto rohlíčky vás na první pohled upoutají svým vylepšeným složením, ale především i chutí. A nejlepší na tom je, že jsou od obyčejných rohlíčků téměř nerozeznatelné. Tak šup do pečení!
- Těsto si vytvoříme opravdu hodně jednoduše. Bezlepkovou mouku smícháme s mletými ořechy a cukrem.
- Do této směsi postupně vpracujeme povolené máslo a žloutek.
- Vypracované těsto necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Pokud však nemáte čas, bude stačit i hodina.
- Po odležení tvarujeme malé rohlíčky, které pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10 minut.
- Po upečení je ještě vlažné obalujeme v (ne)cukru nebo směsi krystalového, moučkového a vanilkového cukru. Po obalení je můžeme skládat do krabice (pokud je tedy hned nesníte).
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…