Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Bezlepkový jablečný koláč
Jablečný koláč je taková klasika, kterou zná snad každý. Jablečný koláč bez lepku je však něco trošku jiného, a proto je to opravdu povinnost ho vyzkoušet!
Myslíme si totiž, že takto dobrý koláč už jste dlouho nejedli a přesně tak i vaše návštěva. Proto se nezdráhejte, vyrazte koupit bezlepkovou mouku, natrhat jablka a dejte se do pečení.
- Všechny ingredience postupně zpracováváme dohromady, dokud nám nevznikne hladké těsto.
- Z tohoto těsta odebereme 2/3, kterými vyplníme spodní část vymazaného a vysypaného plechu. Na tuto vrstvu dáme jablečnou náplň.
- Jablečnou náplň si připravíme v hrnci na sporáku. Do hrnce vložíme nakrájená jablka, med, rum, ořechy a skořici a necháme rozvonět a mírně zkaramelizovat. Tento proces bude trvat asi 10 minut. Po změknutí jablek se můžeme vrátit ke kroku 2. a náplň rozprostřeme na těsto.
- Ze zbylé 1/3 těsta si vytvoříme „mřížky“. Těsto si vyválíme a nožem nebo radýlkem vyřezáváme delší pláty těsta, které klademe na jablečnou náplň do kříže do té doby, dokud nám nevznikne požadovaný motiv „mřížek“.
- Takto připravený koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme přibližně 30-35 minut nebo do zezlátnutí.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…
mia
Dobrý den, prosím které všechny ingredience jdou do těsta? Předpokládám že mouka, prdopeč, cukr a taky vejce, tvaroh a mléko, aké vzhledem k pořadí surovin si nejsem úplně jistá, předem děkuji za pomoc. hezký den
Tereza Krejčová
Dobrý den, máte pravdu, recept není úplně jednoznačně napsaný a navíc jsem si teď dodatečně všimla, že jsem v listu surovin zapomněla na máslo. Do těsta patří máslo, vejce, mouka, cukr, prášek do pečiva, tvaroh (z alobalu), mléko a troška rumu. Snad se povede!
Anonym
Dobrý den moc děkuji za ujasnění a recept, sice jsem si ho trochu popravila ale povedl se a je výborný, bez vašeho receptu bychom si jablečný mřížkový bez lepku nemohli užívat takže všem doporučuji a vám přeji hodně štěstí 🙂
Tereza Krejčová
Jsem moc ráda, že vám chutnal. I já děkuji. Ať se vám ve daří! ❤️