Základní údaje

Recept ze dne

14 července, 2022

Čas

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

20 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
tereza

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.

Bezlepkový jablečný koláč

Jablečný koláč je taková klasika, kterou zná snad každý. Jablečný koláč bez lepku je však něco trošku jiného, a proto je to opravdu povinnost ho vyzkoušet!

Myslíme si totiž, že takto dobrý koláč už jste dlouho nejedli a přesně tak i vaše návštěva. Proto se nezdráhejte, vyrazte koupit bezlepkovou mouku, natrhat jablka a dejte se do pečení.

Základní údaje

Recept ze dne

14 července, 2022

Doba přípravy

60 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

1_porce

Odhad za porci

20 Kč
Postup
  1. Všechny ingredience postupně zpracováváme dohromady, dokud nám nevznikne hladké těsto.
  2. Z tohoto těsta odebereme 2/3, kterými vyplníme spodní část vymazaného a vysypaného plechu. Na tuto vrstvu dáme jablečnou náplň.
  3. Jablečnou náplň si připravíme v hrnci na sporáku. Do hrnce vložíme nakrájená jablka, med, rum, ořechy a skořici a necháme rozvonět a mírně zkaramelizovat. Tento proces bude trvat asi 10 minut. Po změknutí jablek se můžeme vrátit ke kroku 2. a náplň rozprostřeme na těsto.
  4. Ze zbylé 1/3 těsta si vytvoříme „mřížky“. Těsto si vyválíme a nožem nebo radýlkem vyřezáváme delší pláty těsta, které klademe na jablečnou náplň do kříže do té doby, dokud nám nevznikne požadovaný motiv „mřížek“.
  5. Takto připravený koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme přibližně 30-35 minut nebo do zezlátnutí.

TIP: Tento recept se zdá až příliš jednoduchý na to, aby byl opravdu dobrý. Když se ale spojí máslo, cukr, jablka a skořice, vznikne nám opravdu neodolatelná kombinace, která se hodí dokonce i na slavnostní nedělní tabuli.

Uložit recept

5/5 - (2 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

298.66 kcal

Bílkoviny

4.25 g

Tuky

13.16 g

Sacharidy

37.105 g
Komentáře
  • Dobrý den, prosím které všechny ingredience jdou do těsta? Předpokládám že mouka, prdopeč, cukr a taky vejce, tvaroh a mléko, aké vzhledem k pořadí surovin si nejsem úplně jistá, předem děkuji za pomoc. hezký den

    • Tereza Krejčová

      Dobrý den, máte pravdu, recept není úplně jednoznačně napsaný a navíc jsem si teď dodatečně všimla, že jsem v listu surovin zapomněla na máslo. Do těsta patří máslo, vejce, mouka, cukr, prášek do pečiva, tvaroh (z alobalu), mléko a troška rumu. Snad se povede!

      • Dobrý den moc děkuji za ujasnění a recept, sice jsem si ho trochu popravila ale povedl se a je výborný, bez vašeho receptu bychom si jablečný mřížkový bez lepku nemohli užívat takže všem doporučuji a vám přeji hodně štěstí 🙂

        • Tereza Krejčová

          Jsem moc ráda, že vám chutnal. I já děkuji. Ať se vám ve daří! ❤️

tereza

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma