Recept ze dne

Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.

Bezlepkový makovec
Mák je super potravina, která obsahuje spoustu bílkovin. Že vám mák moc nechutná? Vyzkoušejte tento recept na makovec bez mouky a třeba změníte názor.
Makovec může být často suchý zvláště tehdy, pečete-li ho příliš dlouho. Pokud se vám to také stane/stalo, netrapte se a vyzkoušejte ho pomazaný švestkovými povidly. Lahodná chuť švestek pozvedne makovec ještě na úplně jinou úroveň.
- Nejprve si připravíme vejce a cukr. Vejce s cukrem společně vyšleháme do pěny.
- Do této pěny vsypeme moučnou směs, kterou tvoří mletý mák, celozrnná pohanková mouka, prášek do pečiva a malá lžička skořice. Vznikne nám konzistence drobenky, ale nemusíte se bát, vše se spraví přidáním mléka.
- Nakonec přidáme postupně podle konzistence výše zmíněné mléko. Těsto promíchejte opravdu pořádně. Z drobenky se díky mléku má stát hladké těsto.
- Takto připravené těsto vlijte do koláčové/dortové formy, kterou předtím vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem.
- Makovec bez lepku vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 30 minut.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…