Základní údaje

Recept ze dne

29 listopadu, 2023

Čas

45 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

2_porce

Odhad za porci

45 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Čokoládový fondant s omáčkou z lesního ovoce

Nejen milovníci čokoládových dezertů si velmi pochutnají na tomto delikátním – za tepla podávaném dezertu, kterému se přezdívá také lávový dortík. Tento moučník s tekutým středem plným čokolády neobsahuje mnoho surovin a není ani časově náročný na přípravu, avšak svou chutí ohromí i náročné strávníky.

Základní údaje

Recept ze dne

29 listopadu, 2023

Doba přípravy

45 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

2_porce

Odhad za porci

45 Kč
Postup
  • Čokoládu s máslem dáme do vodní lázně a necháme rozpustit.
  • Mezitím si v míse vyšleháme vejce s cukrem.
  • Jakmile se čokoláda s máslem rozpustí, přelijeme ji do mísy k vyšlehané vaječné směsi. Obsah znovu prošleháme.
  • Přidáme mouku a opět celou směs rovnoměrně prošleháme.
  • Připravíme si formičky - nejlépe menší s kulatým tvarem, vymažeme je máslem a vysypeme moukou.
  • Vzniklé těsto nalijeme cca do 1/3 formiček a dáme péct na 200 °C, a sice po dobu cca 13 minut.
  • Lesní ovoce povaříme ve vodě tak, aby byla hladina kousek nad ovocem. Osladíme dle vlastní chuti.
  • Jakmile se ovoce začne rozvařovat, přidáme škrob a následně rozmixujeme.
  • Po vytáhnutí z trouby necháme dortíky chvíli odpočívat - ideálně v chladu. Poté vyklopíme na talíř.
  • Fondant můžeme posypat moučkovým cukrem, přidáme na talíř i omáčku z ovoce. Lze přidat i šlehačku - případně dozdobit lístky máty.

Extra tipy pro recept čokoládový fondant

Mandle: Pokud chceme dortík ozvláštnit nějakým křupavým prvkem, na závěr můžeme přidat nasekané mandle.

Zmrzlina: Místo šlehačky lze podávat pro osvěžení také kopeček např. vanilkové zmrzliny. 

Čerstvé ovoce: Kromě ovocné omáčky můžeme také přidat pár kusů čerstvého ovoce.

Doba pečení: Je zapotřebí hlídat čas pečení tak, aby střed zůstal stále tekutý a přitom se fondant nerozpadal či zcela neroztékal při vyklápění.

Vyklápění: Pokud nejde fondant vyklopit, navlhčíme utěrku ledovou vodou a přiložíme na dno formičky.

Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (2 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

1264 kcal

Bílkoviny

18 g

Tuky

83 g

Sacharidy

105 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma