Nevíte, co je focaccia? Italský chléb s překvapivě dlouhou historií. Byl oblíbený už ve starém Římě a od té doby jeho popularita rozhodně neklesá.
Možná jste si focacciu zamilovali během dovolené v teplých krajích a nikdy by vás nenapadlo, že byste snad něco podobně skvělého zvládli ve své kuchyni. Pak pro vás ale máme super zprávu – focaccia je jednoduchá. Stačí překonat strach z kynutého těsta.
Tohle vám rozhodně vykyne a pak během čtvrt hodiny vytáhnete z trouby nadýchanou pochoutku, dokonalého společníka pro svůj oblíbený zeleninový salát. Původní receptura pracuje s bílou moukou, my jsme ovšem zvolili celozrnnou, abychom zlepšili výživový profil a naše focaccia si zasloužila přívlastek „fit“.
Ještě jedna zajímavost a už se můžete pustit do práce – focaccia je podle historických pramenů předchůdcem pizzy.