Recept ze dne


Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.


Frittata s čerstvým špenátem a žampiony
Když se řekne volské oko, anebo smažená vejce ihned každý z nás ví, o čem je řeč. A co takhle když se řekne “frittata”? Řeč je o italské omeletě připravované nejen z vajec, ale také nejrůznější zeleniny, bylinek a dalších surovin. Proč pro začátek nevyzkoušet právě tu se špenátem a žampiony?

- Nejdříve si nakrájíme žampiony, a to buď na plátky, anebo na kostičky. Dáme bokem.
- Na pánvi, která je vhodná i do trouby, si zpěníme trošku oleje s máslem, na čemž chvíli smažíme prolisovaný česnek. Nesmíme však příliš dlouho, aby nebyl hořký.
- Následně přidáme i žampiony a zhruba 5 minut restujeme do zlatavé barvy.
- Nyní přichází na řadu omytý špenát, který přidáme k restujícím se žampionům. Necháme jej tzv. zavadnout.
- V mezičase do mísy vložíme vejce s mlékem, solí, pepřem a vyšleháme, aby byla frittata co nejvíce nadýchaná.
- Pánev s žampionovo-špenátovou směsí odstavíme z plotny a vlejeme do ní vyšlehanou vaječnou směs.
- Neupečenou frittatu posypeme najemno nastrouhaným parmazánem, zakryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °. Pečeme zhruba po dobu 5 až 7 minut.

Extra tipy pro recept Frittata
Podáváme se zeleninovou oblohou a pečivem.
Jednou z výhod frittaty je, že lze měnit část surovin, z nichž se skládá. Co tak příště místo špenátu a žampionů použít mrkev a petržel? Kukuřici? Brokolici? Jaké další nápady se vám ještě honí hlavou?
Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Tortillu jako plněnou placku zná snad každý z…
Rychlý segedínský guláš z vepřové krkovice a zakysané…
“Masala” znamená koření a “Garam” znamená pálivé. Jídlo…
Jak všichni víme, drůbeží maso je nejvhodnější maso…
Čekáte návštěvu a nemáte čas upéct sladký dezert…
Léto je období cuket. Tato nízkokalorická, přes to…
Čekáte návštěvu a nemáte chuť v létě stát…
Máš chuť na tortillu, ale nechceš si dát…