Základní údaje

Recept ze dne

7 srpna, 2023

Čas

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

9_porci

Odhad za porci

5 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Frittata s čerstvým špenátem a žampiony

Když se řekne volské oko, anebo smažená vejce ihned každý z nás ví, o čem je řeč. A co takhle když se řekne “frittata”? Řeč je o italské omeletě připravované nejen z vajec, ale také nejrůznější zeleniny, bylinek a dalších surovin. Proč pro začátek nevyzkoušet právě tu se špenátem a žampiony?

Základní údaje

Recept ze dne

7 srpna, 2023

Doba přípravy

30 minut

Obtížnost

jednoducha_gl

Množství

9_porci

Odhad za porci

5 Kč
Postup
  • Nejdříve si nakrájíme žampiony, a to buď na plátky, anebo na kostičky. Dáme bokem.
  • Na pánvi, která je vhodná i do trouby, si zpěníme trošku oleje s máslem, na čemž chvíli smažíme prolisovaný česnek. Nesmíme však příliš dlouho, aby nebyl hořký.
  • Následně přidáme i žampiony a zhruba 5 minut restujeme do zlatavé barvy.
  • Nyní přichází na řadu omytý špenát, který přidáme k restujícím se žampionům. Necháme jej tzv. zavadnout.
  • V mezičase do mísy vložíme vejce s mlékem, solí, pepřem a vyšleháme, aby byla frittata co nejvíce nadýchaná.
  • Pánev s žampionovo-špenátovou směsí odstavíme z plotny a vlejeme do ní vyšlehanou vaječnou směs.
  • Neupečenou frittatu posypeme najemno nastrouhaným parmazánem, zakryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °. Pečeme zhruba po dobu 5 až 7 minut.

Extra tipy pro recept Frittata

Podáváme se zeleninovou oblohou a pečivem.

Jednou z výhod frittaty je, že lze měnit část surovin, z nichž se skládá. Co tak příště místo špenátu a žampionů použít mrkev a petržel? Kukuřici? Brokolici? Jaké další nápady se vám ještě honí hlavou?

Dobrou chuť!

 

Uložit recept

5/5 - (2 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

363 kcal

Bílkoviny

7 g

Tuky

2 g

Sacharidy

5 g
Komentáře

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma