Recept ze dne
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Frittata s čerstvým špenátem a žampiony
Když se řekne volské oko, anebo smažená vejce ihned každý z nás ví, o čem je řeč. A co takhle když se řekne “frittata”? Řeč je o italské omeletě připravované nejen z vajec, ale také nejrůznější zeleniny, bylinek a dalších surovin. Proč pro začátek nevyzkoušet právě tu se špenátem a žampiony?
- Nejdříve si nakrájíme žampiony, a to buď na plátky, anebo na kostičky. Dáme bokem.
- Na pánvi, která je vhodná i do trouby, si zpěníme trošku oleje s máslem, na čemž chvíli smažíme prolisovaný česnek. Nesmíme však příliš dlouho, aby nebyl hořký.
- Následně přidáme i žampiony a zhruba 5 minut restujeme do zlatavé barvy.
- Nyní přichází na řadu omytý špenát, který přidáme k restujícím se žampionům. Necháme jej tzv. zavadnout.
- V mezičase do mísy vložíme vejce s mlékem, solí, pepřem a vyšleháme, aby byla frittata co nejvíce nadýchaná.
- Pánev s žampionovo-špenátovou směsí odstavíme z plotny a vlejeme do ní vyšlehanou vaječnou směs.
- Neupečenou frittatu posypeme najemno nastrouhaným parmazánem, zakryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °. Pečeme zhruba po dobu 5 až 7 minut.
Extra tipy pro recept Frittata
Podáváme se zeleninovou oblohou a pečivem.
Jednou z výhod frittaty je, že lze měnit část surovin, z nichž se skládá. Co tak příště místo špenátu a žampionů použít mrkev a petržel? Kukuřici? Brokolici? Jaké další nápady se vám ještě honí hlavou?
Dobrou chuť!
Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…