Recept ze dne
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Krůtí maso s rýží a omáčkou
Krůtí maso může být někdy velká nuda. Jedná se o dietní maso, a tak se může někomu zdát sušší. Co když vám ale ukážu, že si ho můžete připravit i chutně?
Zkuste si představit lahodnou chuť krůtího masa spojeného s omáčkou a rýží. Nevím jak vy, ale já si v této chvíli nemohu představit nic lepšího. Pojďte si s námi uvařit výborný oběd a okouzlete svoji rodinu výborným pokrmem.
- Nejprve si nahřejte troubu na 180 stupňů. Dále si připravte svá krůtí prsa. Prsa si omyjte, očistěte a pokud jste zvolili jedno větší krůtí prso překrojte maso na polovinu. Tyto dva kusy masa si osolte, opepřete a z obou stran na ně naneste bohatou vrstvu plnotučné hořčice. Takto připravené plátky odložte na chvíli stranou.
- Jako další si připravte cibuli. Cibuli si oloupejte, nakrájejte nadrobno a opečte na rozpálené pánvi, na kterou jste předtím nalili slunečnicový olej. Cibuli opékejte dozlatova. Po opečení přidejte do pánve připravené plátky masa a z každé strany rychle opečte.
- Plátky společně s cibulí přikryjte poklicí a vložte do trouby na přibližně 20 minut.
- Během toho, co se vám maso peče, si uvařte rýži podle návodu na obalu. Nejlepší je zvolit rýži natural nebo celozrnnou, ale záleží na vaší chuti.
- Po 20-30 minutách vyjměte nádobu s masem z trouby. Ze zapékací nádoby vyjměte maso a zbytek rozmixujte na omáčku. Podle potřeby můžete dochutit a zahustit a můžete podávat.
Již od svých 14 let se věnuji sebevzdělávání v ohledu zdravého stravování, sportu a fitness. Od roku 2019 jsem majitelkou úspěšného Instagramu @healthy_food_by_teri, kde se svými sledujícími sdílím především zdravé recepty, ale i střípky ze svého života. Aktuálně jsem studentkou anglického a německého jazyka a také oboru Regenerace a výživa ve sportu na Masarykově univerzitě, díky které absolvovala i jeden semestr na univerzitě UPNA ve Španělsku.
A pokud mě zrovna nezastihnete v kuchyni nebo u počítače při tvoření receptů a článků, najdete ji nejspíš na kole v přírodě nebo za počítačem při on-line doučování.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…