Základní údaje

Recept ze dne

22 srpna, 2022

Čas

40 minut

Obtížnost

stredni_gl

Množství

2_porce

Odhad za porci

80 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.
Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Kuřecí maso se špenátem

Kuřecí maso se špenátem

Kuřecí prsa jsou základem mnoha dietních jídelníčků. A taky nejčastější složkou menu, která se vám brzy přejí. Proto je třeba hledat méně tradiční způsoby přípravy i nové kombinace chutí.

Určitě znáte kuřecí prsa plněná šunkou a sýrem, někdo přidává žampiony a my dnes přicházíme s krémovou špenátovou směsí. Na první pohled možná budí recept dojem, že přípravou pokrmu strávíte hodně času, ale opak je pravdou, protože krémový špenát nachystáte během pár minut.

Základní údaje

Recept ze dne

22 srpna, 2022

Doba přípravy

40 minut

Obtížnost

stredni_gl

Množství

2_porce

Odhad za porci

80 Kč
Postup
  1. Rozehřejte troubu na 200 °C a pekáček vyložte pečícím papírem.
  2. Nasekaný špenát krátce povařte, stačí opravdu pár minut. Potřebujete ho jen nechat zavadnout. Přebytečnou vodu slijte a dopřejte mu chvilku na zchladnutí.
  3. Pak do špenátu vmíchejte utřený česnek, polovinu dávky mozzarelly a krémový žervé sýr.
  4. Kuřecí prsa omyjte a očistěte. Poté obě opatrně podélně rozkrojte, abyste vytvořili kapsu, kterou naplníte špenátovou směsí. Maso následně osolte a opepřete.
  5. Pečte v dobře rozehřáté troubě cca 20 minut.
  6. Pár minut před vyndáním z trouby přidejte nahoru na maso plátky rajčete a posypejte zbytkem mozzarelly.

Co k tomu?

Kuřecí prsa plněná špenátem si můžete vychutnat se zeleninovým salátem – pokud dodržujete zásady low-carb stravy.

Kdo se nemusí bát sacharidových příloh, ať vyzkouší noky, rýži či těstoviny.

100 g čerstvého špenátu má jen 23 kcal. Přitom jde o výživově velmi zajímavou zeleninu, která je cenným zdrojem vitaminu A, C a K, kyseliny listové a z minerálů pak vápníku či železa. Díky obsahu antioxidantů napomáhá tělu v boji s volnými radikály a tlumí tak zánětlivé procesy. Přispívá k udržení zdravého krevního tlaku a podle řady studií má i protirakovinné účinky. Vzhledem k obsahu vápníku a oxalátů není ovšem špenát vhodný pro lidi trpící tvorbou ledvinových kamenů a pacienti užívající léky na ředění krve (Warfarin atd.) by měli konzumaci většího množství špenátu konzultovat se svým lékařem. Vysoký obsah vitaminu K by mohl ovlivnit účinnost těchto léků.

Pokud není sezóna čerstvého špenátu za rozumnou cenu, bez váhání použijte špenát mražený, jen z něj po rozmražení slijte přebytečnou vodu. Špenátovou směs si navíc můžete připravit klidně i den předem, v lednici vám v pohodě vydrží. A kdo chystá pravidelně více porcí najednou, může počítat s tím, že hotová plněná kuřecí prsa je možné v lednici skladovat až pět dnů.

Jedno je jisté – nemusíte přemýšlet, čím nahradit v jídelníčku kuřecí prsa, stačí najít nové způsoby jejich úpravy.

Uložit recept

5/5 - (3 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

230 kcal

Bílkoviny

44 g

Tuky

12 g

Sacharidy

1 g
Komentáře

Katka-Gotzova

Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma