Základní údaje

Recept ze dne

22.8.22

Doba přípravy

40 minut

Obtížnost

Střední

Množství

2 porce

Odhad ceny za porci

80 Kč

Suroviny k receptu

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

O autorovi

Katka-Gotzova
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozic...

Katka Götzová

E-BOOK

Získejte náš e-book cviků na břicho úplně zdarma

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Kuřecí maso se špenátem

Kuřecí maso se špenátem
Kuřecí maso se špenátem

Základní údaje

Recept ze dne

22.8.22

Doba přípravy

40 minut

Obtížnost

Střední

Množství

2 porce

Odhad ceny za porci

80 Kč

Suroviny k receptu

Kuřecí prsa jsou základem mnoha dietních jídelníčků. A taky nejčastější složkou menu, která se vám brzy přejí. Proto je třeba hledat méně tradiční způsoby přípravy i nové kombinace chutí.

Určitě znáte kuřecí prsa plněná šunkou a sýrem, někdo přidává žampiony a my dnes přicházíme s krémovou špenátovou směsí. Na první pohled možná budí recept dojem, že přípravou pokrmu strávíte hodně času, ale opak je pravdou, protože krémový špenát nachystáte během pár minut.

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C a pekáček vyložte pečícím papírem.
  2. Nasekaný špenát krátce povařte, stačí opravdu pár minut. Potřebujete ho jen nechat zavadnout. Přebytečnou vodu slijte a dopřejte mu chvilku na zchladnutí.
  3. Pak do špenátu vmíchejte utřený česnek, polovinu dávky mozzarelly a krémový žervé sýr.
  4. Kuřecí prsa omyjte a očistěte. Poté obě opatrně podélně rozkrojte, abyste vytvořili kapsu, kterou naplníte špenátovou směsí. Maso následně osolte a opepřete.
  5. Pečte v dobře rozehřáté troubě cca 20 minut.
  6. Pár minut před vyndáním z trouby přidejte nahoru na maso plátky rajčete a posypejte zbytkem mozzarelly.

Co k tomu?

Kuřecí prsa plněná špenátem si můžete vychutnat se zeleninovým salátem – pokud dodržujete zásady low-carb stravy.

Kdo se nemusí bát sacharidových příloh, ať vyzkouší noky, rýži či těstoviny.

100 g čerstvého špenátu má jen 23 kcal. Přitom jde o výživově velmi zajímavou zeleninu, která je cenným zdrojem vitaminu A, C a K, kyseliny listové a z minerálů pak vápníku či železa. Díky obsahu antioxidantů napomáhá tělu v boji s volnými radikály a tlumí tak zánětlivé procesy. Přispívá k udržení zdravého krevního tlaku a podle řady studií má i protirakovinné účinky. Vzhledem k obsahu vápníku a oxalátů není ovšem špenát vhodný pro lidi trpící tvorbou ledvinových kamenů a pacienti užívající léky na ředění krve (Warfarin atd.) by měli konzumaci většího množství špenátu konzultovat se svým lékařem. Vysoký obsah vitaminu K by mohl ovlivnit účinnost těchto léků.

Pokud není sezóna čerstvého špenátu za rozumnou cenu, bez váhání použijte špenát mražený, jen z něj po rozmražení slijte přebytečnou vodu. Špenátovou směs si navíc můžete připravit klidně i den předem, v lednici vám v pohodě vydrží. A kdo chystá pravidelně více porcí najednou, může počítat s tím, že hotová plněná kuřecí prsa je možné v lednici skladovat až pět dnů.

Jedno je jisté – nemusíte přemýšlet, čím nahradit v jídelníčku kuřecí prsa, stačí najít nové způsoby jejich úpravy.

5/5 - (2 hodnocení)

Nutriční hodnoty

Kalorie
kcal
Bílkovin
g
Tuky
g
Sacharidy
g

Sdílejte recept s ostatními

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další recepty

E-book - cviky na břicho zdarma!

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

E-book - 12 efektivních cviků na břicho

Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.