Co k tomu?
Kuřecí prsa plněná špenátem si můžete vychutnat se zeleninovým salátem – pokud dodržujete zásady low-carb stravy.
Kdo se nemusí bát sacharidových příloh, ať vyzkouší noky, rýži či těstoviny.
100 g čerstvého špenátu má jen 23 kcal. Přitom jde o výživově velmi zajímavou zeleninu, která je cenným zdrojem vitaminu A, C a K, kyseliny listové a z minerálů pak vápníku či železa. Díky obsahu antioxidantů napomáhá tělu v boji s volnými radikály a tlumí tak zánětlivé procesy. Přispívá k udržení zdravého krevního tlaku a podle řady studií má i protirakovinné účinky. Vzhledem k obsahu vápníku a oxalátů není ovšem špenát vhodný pro lidi trpící tvorbou ledvinových kamenů a pacienti užívající léky na ředění krve (Warfarin atd.) by měli konzumaci většího množství špenátu konzultovat se svým lékařem. Vysoký obsah vitaminu K by mohl ovlivnit účinnost těchto léků.
Pokud není sezóna čerstvého špenátu za rozumnou cenu, bez váhání použijte špenát mražený, jen z něj po rozmražení slijte přebytečnou vodu. Špenátovou směs si navíc můžete připravit klidně i den předem, v lednici vám v pohodě vydrží. A kdo chystá pravidelně více porcí najednou, může počítat s tím, že hotová plněná kuřecí prsa je možné v lednici skladovat až pět dnů.
Jedno je jisté – nemusíte přemýšlet, čím nahradit v jídelníčku kuřecí prsa, stačí najít nové způsoby jejich úpravy.