Recept ze dne
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Low-carb bramborový salát
Ano, i tuhle pochoutku tradiční české kuchyně můžete připravit v nízkosacharidové verzi.
Možná bychom mu správně měli říkat bezbramborový salát, pokud totiž máte klasický bramborový salát zbavit sacharidů, musíte se rozloučit v první řadě právě s bramborami. Naším cílem bylo vyladit recept, který by nabídl chuť co nejpodobnější tomu salátu, na jaký se každé Vánoce tolik těšíte. V závěru ale zmíníme i jiné varianty, s nimiž můžete experimentovat v průběhu roku, abyste tu sváteční verzi měli dokonale odladěnou.
- Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky.
- Poté ji uvařte do měkka.
- Cibuli nakrájejte najemno, okurku, vajíčka (uvařená natvrdo) a šunku na kostičky.
- Z uvařené zeleniny slijte vodu a všechny ingredience dejte do velké mísy, ve které se vám je podaří dobře promíchat s jogurtem a majonézou.
- Dochuťte solí, pepřem a dle potřeby octem.
- Nyní nechte salát (ideálně přes noc) v lednici, aby se dobře odležel.
Tipy, čím nahradit brambory
Zkuste použít vařený květák, pokud ho uvaříte opravdu do měkka, bude svou konzistencí připomínat brambory.
Osvědčila i pečená dýně hokkaido nakrájená na kostičky.
Velký úspěch slaví v bezbramborovém salátu také vařená kedlubna.
Málokterý recept nabídne tolik různých podob jako právě ten na bramborový salát. Každá rodina má svou osobitou verzi – někdo nedává vařená vajíčka, jiný se vzdá hrášku, další přidá lžičku dijonské hořčice. Tohle všechno samozřejmě můžete zohlednit i při přípravě nízkosacharidové alternativy. Důležité je, abyste si pochutnali, a přitom zůstali věrní svému stravovacímu režimu. Hotový salát vám v lednici vydrží bez problémů 2-3 dny.
Stála v roce 1996 u zrodu časopisu FITNESS a tvorbě jeho obsahu věnovala dlouhých 24 let na pozici redaktorky a posléze šéfredaktorky. Souběžně pracovala jako překladatelka pro časopis SVĚT KULTURISTIKY, kde od roku 2019 působí coby šéfredaktorka. Pro zlepšení nálady a kondice pravidelně obouvá běžecké boty nebo baletní špičky. Má ráda malé ušaté psy (corgi) a Velkou Británii.
Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…
Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…
Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…
Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…
Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…
Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…
Děti mají rádi ke svačině či k snídani…
Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…