Máte růžičkovou kapustu spojenou se školní jídelnou a nevěříte, že se z této suroviny dá připravit chutné jídlo? V tom případě je načase vyzkoušet pečené kapustičky v moderní a hravé úpravě s kozím sýrem a ořechy. Když tuto zeleninu správně připravíte, zůstane jí hezká zelená barva i vynikající chuť – stačí ji netrápit tepelnou úpravou příliš dlouho.
Sezóna růžičkové kapusty začíná v říjnu a v obchodech ji seženete až do března. Můžete ji tak využít pro zpestření zimního jídelníčku. Pečené kapustičky totiž nejsou jedinou možností, jak tuto zeleninu servírovat. Skvěle se hodí i do polévek, dá se zapékat, dusit nebo vařit v páře. Při nákupu je ideální vybírat menší růžičky, které jsou čerstvější a bohatší na živiny. Vyhněte se kouskům se žlutými skvrnami a povadlými listy.