Základní údaje

Recept ze dne

5 září, 2023

Čas

90 minut

Obtížnost

stredni_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

50 Kč
Získejte náš e-book 6 tipů, jak rychle zhubnout
Stačí, že budete odebírat naše novinky. E-book vám okamžitě zašleme na e-mail.

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Přírodní vepřové kostky s mrkví a pórkem

Klasické přírodní vepřové plátky či kostky připravovaly už naše babičky a prababičky. Co si však tento pokrm něčím trošku obzvláštnit a přidat do něj i čerstvou mrkev či pórek přímo ze zahrádky, dokud je zahrádkářská sezóna v plném proudu? 

Základní údaje

Recept ze dne

5 září, 2023

Doba přípravy

90 minut

Obtížnost

stredni_gl

Množství

4_porce

Odhad za porci

50 Kč
Postup
  • Nejprve si maso nakrájíme na plátky, pórek a mrkev na kolečka.
  • Na rozpáleném oleji si pak osmahneme nakrájený pórek a vzápětí přidáme i osolené a opepřené maso. Necháme zatáhnout.
  • Jakmile se maso zatáhne, můžeme jej podlít připraveným hovězím vývarem.
  • Necháme pozvolna dusit zhruba 30 minut.
  • Na menší pánvičce si rozehřejeme máslo a přidáním mouky si připravíme světlou jíšku.
  • Jíšku pak rozmícháme do vznikající vroucí omáčky a přidáme i nakrájenou mrkev.
  • Vaříme právě do změknutí mrkve, a sice zhruba 25 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Extra tipy pro recept vepřové kostky s mrkví

Vepřové kostky s mrkví je tradiční pokrm, který vypadá i chutná skvěle. Níže jsou uvedeny některé extra tipy, které mohou recept vylepšit.
  1. Marináda: Než vepřové maso uvaříte, nechte ho několik hodin marinovat v mixu sojové omáčky, medu, česneku, soli a pepře. To pomůže masu změknout a dodá mu bohatší chuť.

  2. Přidání kořenění: Můžete experimentovat s kořením, které používáte. Kromě tradičních koření, jako je sůl, pepř, majoránka nebo kmín, zkuste přidat trochu kariho prášku nebo papriky pro trochu víc kouzla.

  3. Zelenina: Kromě mrkve můžete přidat i jinou zeleninu, jako je brokolice, cuketa nebo paprika. To dodá pokrmu více barev a chutí.

  4. Použití vína: Při smažení masa můžete přidat trochu bílého vína. To pomůže masu změknout a dodá pokrmu více chuti.

  5. Použití smetany: Pokud chcete, aby byla omáčka krémovější, můžete přidat trochu smetany nebo smetany na vaření.

  6. Bylinky: Nebojte se experimentovat s bylinkami. Kromě klasických bylinek, jako je petržel nebo majoránka, můžete přidat i některé čerstvé bylinky, jako je bazalka nebo tymián.

  7. Použití ořechů: Pro trochu křupavosti a odlišné chuti můžete přidat nasekané ořechy, jako jsou vlašské ořechy nebo lískové ořechy.

  8. Servírování: Pokrm můžete servírovat s rýží, bramborami nebo těstovinami. Ale můžete také experimentovat s jinými přílohami, jako je kuskus nebo quinoa.

Pamatujte, že klíčem k úspěchu je vždy kvalitní suroviny. Kupte čerstvé maso a zeleninu a vyhněte se použití polotovarů. A nezapomeňte, že i když jsou tyto tipy užitečné, nejlepší je vždy přizpůsobit recept podle vašich vlastních chutí a preferencí.

Dobrou chuť!

Uložit recept

5/5 - (1 hodnocení)
Sdílejte recept s ostatními
Nutriční hodnoty na 100g

Kalorie

358 kcal

Bílkoviny

29 g

Tuky

24 g

Sacharidy

5 g
Komentáře
  • Jednoduchý super recept, jen jsem ho trochu doladila 3 kuličky jalovce, mletý kmin, malá lžička č.papriky a misto pórku cibuli a byl ráj v papulce 🙂

Maminka na rodičovské dovolené, která se snaží vařit chutně a zdravě pro celou rodinu.

Další recepty

Sacher – tradiční vídeňský dort, jehož recept jsem…

Čokoládovými crincles se nejen sociální sítě jenom hemží.…

Vůně jablek, skořice a směsi perníkového koření patří…

Milujete pizzu? A co vyzkoušet Foccaciu? Těsto je…

Umíte si připravit míchaná vejce? Myslím tím, krémová…

Halibut grónský nebo také platýs černý je jednou…

Děti mají rádi ke svačině či k snídani…

Dnešní recept potěší zejména příznivce japonské kuchyně. Okonomiyaki…

Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma
Získejte ZDARMA
e-book v hodnotě 199 Kč, SLEVY u našich partnerů na oříšky a doplňky výživy a navíc se zepojte do našich soutěží!
Chceš ukládat? Vytvoř si u nás účet
Získej možnost ukládat si oblíbené články, recepty, srovnávače, autory a spousty dalšího do svého profilu. Díky tomu budete mít možnost vždy se vrátit k tomu, co vás zaujalo a vytvořit si tak vlastní databázi toho nejzajímavějšího pro vás. Tak neváhejte, vše je zdarma.
Registrovat se zdarma